1 Mayıs 2024 Çarşamba

Cupra León ve Formentor


Cupra'nın en popüler modelleri León ve Formentor makyajlandı. Eskisinde daha da agresif görünen ikilinin iç mekanında tasarım yeniliği bulmak zor olsa da Volkswagen grubunun diğer modellerinde kullanılmaya başlayan motor seçenekleri kaputlar altında yer bulmuş.

León'dan başlayacak olursak bu modelin üçgen biçimli parçalı gündüz aydınlatmaları arasında kalan kısımda bir sivrilme yaşanmış. Marka logosu yukarıya alınırken farların da şekli değişmiş. Çok daha agresif duran tamponda büyük bir hava girişi ve LED sis farları kullanılmış. 18 ve 19 inç çaplı jantlarda da yeni tasarımlar dikkat çekiyor.

Arka bölümde LED stopların içlerine de önde olduğu gibi üçgen detaylar eklendiği görülebiliyor. Işıklandırılmış marka logosuyla birbirine bağlanan stoplar haricinde tamponun da tasarımı daha sportif hale getirilmiş. Bu bölümde yer alan reflektörler dikey yerleşime sahip ve alt bölümde de bir difüzör çıkışına yer verilmiş.

İç mekan tasarımlarını paylaşan ikilide bu bölümde neredeyse yenilik yok. Dijital gösterge panelinde yeni grafikler kullanılırken daha büyük dokunmatik ekran ve yeni döşeme seçenekleri en büyük tasarım değişiklikleri. Bakır renkli trim parçaları vites selektörü çevresine de eklenirken araçların donanımına eklenen 12 hoparlörlü ve 425 Watt çıkış gücüne sahip Sennheiser ses sistemiyse opsiyon.

Formentor'un tasarımında da benzer değişiklikler bulunuyor. Daha sivri burun kısmında yukarıya alınan logo, yenilenen LED farların içlerinde bulunan üçgen desenler, ön panjurla birleşip daha agresif bir görüntü veren ön hava girişi ve yine üçgen hale gelen sis farları ön bölümü tamamlıyor.

Yine 18 ve 19 inç çaplı sunulan jantlarda farklı tasarımlar sunan Cupra, arka bölümde ışıklandırılmış logoda birleşen LED stoplar ve dik yerleşimli reflektörlerle biraz daha agresif görünüm yakalayan tampon gibi detaylara kavuşmuş.

Motor seçenekleri 1.5 litre hacimli, 150 beygir güç üretebilen benzinli üniteyle başlayan araçlar 2 litre hacimli benzinli motorla birlikte 204 beygir güç ve dört tekerlekten çekiş sistemi sunmaya başlıyor. Formentor'da aynı motorun 265 beygir güç üretebilen çeçeneği de sunulurken León hatchback doğrudan 300 beygire terfi ediyor.

Her iki modelde de alınabilen şarj edilebilir hibrit sistemde 1.5 litre hacimli, benzinli motorla eşleşen elektrik motoru kullanılıyor. 204 veya 272 beygir güçle tercih edilebilen bu motorlarla birlikte gelen 19.7 kWh kapasiteli bataryalar 100 km'nin üzerinde elektrik menzili sunuyor.


Formentor VZ ve León Sportstourer VZ'de sunulan 2 litre hacimli üniteyse 333 beygir güç üretebiliyor. Bu araçlarda sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi bütün torku tek arka tekerleğe aktarabiliyor ve bu sayede donanıma özel Cupra modu haricinde drift modu da sunuyor. Akebono imzası taşıyan ve önde 375 mm çaplı disklerle 6 pistonlu kaliperler sunan fren sistemiyse araçların opsiyonel donanımları arasında. Makyaj öncesinde sunulan 5 silindirli motora sahip VZ5 versiyonlarsa henüz ortalarda yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder