19 Eylül 2024 Perşembe

Lecar 459


Son zamanlarda tanıtılan alternatif yakıtlı araçların büyük bölümü Çin'den geliyor olsa da farklı bölgeler de bu işin içerisine girmek istiyor. Brezilya merkezli üretici Lecar da Tesla modellerine benzeyen 459 ile pazara farklı bir motorla dahil olacak.

Aerodinamik bir tasarıma sahip olan otomobilin ön bölümünde sivri burun yapısı görülürken yandan bakıldığında biraz fazla uzun gibi duran 2.700 mm'lik aks mesafesi ve hemzemin kapı kolları dikkat çekiyor. Yatık bagaj kapağı camı ve LED stoplar da şık bir duruşa sahip. Araç 4.350 mm boya sahip.

İç mekan fotoğrafları paylaşılmayan otomobilin kaputu altında bir menzil uzatıcı, arka aksındaysa bir elektrik motoru var. 165 beygir güç, 258 Nm tork üretebilen bu ünite 18.4 kWh kapasiteli bataryalarla besleniyor. 1 litre hacimli, turbo beslemeli, 3 silindirli benzinli üniteyse 122 beygir güç, 220 Nm tork üretebiliyor.

Yaklaşık 1.400 kg boş ağırlığa sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması, pek de etkileyici olmayan 10.9 saniyede tamamlanıyor. Menzilse 1.000 km olarak açıklanıyor. Aracın açıklanan bir diğer verisiyse bagaj hacminin 530 litre olduğu. Ayrıca 2. seviye otonom sürüş de donanımda yer alacak.

Maxus eTerron 9


Elektrikli ticari araçlar üretiminde bilinen markalardan olmak isteyen Maxus şimdi de elektrikli bir pick up modeliyle karşımızda. Büyük boyutlarıyla dikkat çeken aracın sade görünümlü iç mekanı ve değişken kasa yapısı öne çıkan özellikleri arasında.

5.5 metre boyuyla oldukça büyük bir araç olan eTerron 9 köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. Birbirine bağlanan LED farlar, siyah renkli tamponlar, aerodinamik tasarıma sahip jantlar, yan basamaklar, hemzemin tavan rayları ve siyaha boyanan yan aynalarla tavan gözlerden kaçmıyor. LED stoplar da kasa kapağında birbirine bağlanıyor.

Kasa ve ön tarafta bulunan bagaj kapağı elektrikli olarak kontrol edilebilen aracın arka koltuk sırtlıkları da yatabiliyor. Bu sayede kasaya, kapağı kapalıyken daha uzun yükler yüklenebiliyor. Ön tarafta sunulan bagajın hacmiyse 236 litre. Araçta seviye ayarlı süspansiyon sistemi de sunuluyor.

Sade görünümlü iç mekanında iki kollu direksiyon simidi, aynı düzlemde sunulan dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran, çift renkli döşemeler, açılabilir cam tavan, tamamen yatırılabilen ön koltuklar, şık tasarımlı havalandırma çıkışları ve şalter görünümlü fiziksel kumanda elemanları lüks duran yaşam alanını renklendiriyor.

İki elektrik motoruyla dört tekerlekten çekiş sistemi sunan araç 442 beygir gücünde ve 0'dan 100 km/s sürate 5.8 saniyede ulaşıyor. 102 kWh kapasiteli bataryalarsa 430 km menzil sunuyor. 620 kg yükleme kapasitesi harika olmasa da 3.5 tonluk çeki kapasitesi başarılı. Bu arada bataryalar 115 kW DC şarjı destekliyor.

18 Eylül 2024 Çarşamba

Ford Ranger Stormtrak


Ford Ranger ailesi genişliyor. 2023 yılında üretileceği duyurulan şarj edilebilir hibrit seçenek sonunda aileye ekleniyor. Kaputu altında tanıdık bir ünite sunan modelin taşıma ve çekme kapasiteleri değişmese de yüksek performans ve düşük tüketim öne çıkıyor.

Motora özel Stormtrak donanım seviyesiyle sunulan modelde farklı bir ön panjur ve yine modele özel bir gövde rengi de sunuluyor. Kapı altında sunulan grafikler, aerodinamik bir tasarım sunan 18 inç çaplı jantlar ve ön çamurlukta yer alan PHEV arması da araçla birlikte geliyor.

İç mekanında bir tasarım yeniliği sunmayan modelin dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranında şarj edilebilir hibrit motora özel grafikler yer alıyor. Bu arada kaput altında 2.3 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli üniteyi barındıran otomobil 10 ileri vitesli otomatik şanzımanın yanında bir de elektrik motoruna sahip. 280 beygir güç, 690 Nm tork üretebilen aracın 11.8 kWh kapasiteli bataryaları 45 km elektrik menzili sunuyor.