20 Eylül 2024 Cuma

Lotus Theory 1


Elektrikli süper otomobillere yakında bir yenisi katılacakmış gibi görünüyor. Lotus'un sergilediği Theory 1 konsepti, ağırlığı aşağıya çeken yapısı ve üç kişilik oturma kapasitesiyle öne çıkıyor. Modelin sahip olduğu güç ve menzilse yüzleri güldürüyor.

Karbon fiber gövdesi köşeli hatlara sahip olan otomobilin sivri burun kısmında ince uzun LED farlar ve çift parçalı splitter görev yapıyor. Tek bijonlu jantlar ve hem yukarıya hem de geriye doğru açılan kapılar dinamik duruşu pekiştirmiş. Arkadaysa yine ince yapılı stoplar ve dev difüzör çıkışları görülebiliyor.

Neredeyse her yeri sarmalayan cam alanlara sahip iç mekanda üç koltuk bulunuyor. Ortada oturan sürücünün önünde yarış otomobillerindekileri hatırlatan ve ortasında dijital ekran bulunan direksiyon görülebiliyor. Hafifletme amacıyla ön konsol yok denecek kadar ince ve koltuklar da sabit. Hatta koltukların süngerleri bile kolayca sökülebiliyor.

Bir çift elektrik motoruyla dört tekerlekten çekiş sistemi sunan 1.6 ton ağırlığındaki aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.5 saniye bile sürmüyor. 320 km/s maksimum sürate sahip olan konseptin 70 kWh kapasiteli bataryaları 400 km üzerinde menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder