3 Mayıs 2024 Cuma

Ferrari 12Cilindri


İtalyan üreticiler araçlarına ilginç isimler vermeye devam ediyor. Otomobilin bir özelliğini belirten ismi İtalyanca söylendiğinde çok daha etkileyici olan araçlardan birisi de 12Cilindri oldu. Üstelik Ferrari, önceki tanıtımlarının aksine 812'nin yerine geçen modelin üzeri açılan seçeneğini de tanıttı.

Uzun ve hava çıkışlarına sahip olan kaputun sivri yapılı ön bölümünde farlar ve aralarındaki siyah bölümün yerleşimi 365 GTB/4 Daytona gibi klasik Ferrari modellerine göndermeler yaparken dışarıya doğru çıkıntı yapan ince uzun gündüz farları da eskilerin krom tamponlarını andırıyor. Bu aracın ön tamponuysa köşeli hava girişlerine sahip.

21 inç çaplı jantlarla donatılan otomobil geniş yan etekler ve hemzemin kapı kollarına sahip. Geniş çamurluklar sayesinde daha da dinamik duran 12Cilindri'nin yatık bagaj kapağı küçük bir spoilere uzanıryor gibi görünse de kenarlarda yer alan siyah parçalar da aslında seviye ayarlı spoiler parçaları olarak görev yapıyor.

LED stopları ince bir tasarım sunan otomobilin dört adet dikdörtgenden oluşan egzoz çıkışları da difüzör çıkışına gizlenmiş. Spider gövdede açılabilir metal tavan kullanan Ferrari, koltukların arkasına eklediği takla barlı tepeciklerle takla güvenliğini artırmış.

İç mekanda farklı koltuk ve döşeme seçeneklerine sahip olabilen otomobilde dokunmatik düğmelere sahip direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve hem orta konsol hem de yolcu önünde dokunmatik ekranlar bulunuyor. Burmester ses sistemiyse 15 hoparlöre sahip. Yere sabitlenen metal pedal seti de dikkatlerden kaçmıyor.

Coupé için 1.569 kg olan kuru araç ağırlığı Spider için 1.619 kg olarak açıklanıyor. Elektronil fren pedalı ve yönlendirilebilir arka aksa sahip olan araçların 6.5 litre hacimli V12 motorları atmosferik emişli ve 9.500 d/d'ya kadar çıkabiliyor. 830 beygir güç, 678 Nm tork üretebilen araçlarda 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kullanılıyor.

812'ninkindenden 20 mm daha kısa olan aks mesafesine sahip otomobilin ağırlık dağılımıysa %48.4 - %51.5. Sabit tavanlı versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen 12Cilindri'nin Spider seçeneği aynı işi 2.95 saniyede tamamlıyor. 0-200 km/s hızlanmaları da sırasıyla 7.9 ve 8.2 saniye olan ikilinin maksimum sürati 340 km/s üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder