16 Ağustos 2024 Cuma

Acura Integra Type S


Honda'nın premium markası ilginç araçlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu sefer tanıtılan otomobil aslında yeni değil ve 2023 yılında piyasaya çıkmıştı. Bu Integra Type S, araç için üretilen HRC - Honda Racing parçalarını sergilemek için bir platform.

Civic Type R temelli aracın standart versiyonu bile agresif görünürken bu versiyon daha sportif bir duruşa kavuşmu. Ön tamponda kullanılan splitter uzarken kaputta yer alan hava çıkışları ikiye bölünmüş. 19 inç çaplı dövme jantlar da hafifletilmiş ve Pirelli P Zero Trofeo R lastiklerle çevrelenmiş. Ön hava girişleri genişletilen otomobile büyük bir spoiler eklenmiş. 

İç mekana geçildiğinde karbon fiber trim parçaları dikkat çekse de sabit sırtlığa sahip karbon fiber Recaro ön koltuklar daha da öne çıkan donanımlar. Arka bölümde koltukları iptal eden Acura buraya karbon fiber bir kapakla birlikte kule gergisi yerleştirmiş. 

Fren sistemi de elden geçirilen prototipin ön aksında 380 mm çaplı diskler, Brembo arması taşıyan 6 pistonlu kaliperlerle eşleşiyor. Kaput ve arka kapıları karbon fiberden üretilen aracın 2 litre hacimli, turbo beslemeli motoru hafifletilmiş bir egzoz sistemine, daha büyük bir intercooler ve iki yağ soğutucusuna kavuşsa da performans değerleri açıklanmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder