17 Ekim 2024 Perşembe

Alpine A110 R Ultime


Alpine A110 ailesi genişlemeye devam ediyor. Fransız markanın en sportif modeli olarak tanıtılan A110 R Ultime, görsel değişikliklerin haricinde büyüyen motor hacmine ve 265.000 Euro gibi Avrupa için çok yüksek bir başlangıç fiyatına sahip.

Dış mekanında A110 R'dan çok farklılaşmasa da aracın bazı eklentileri mevcut. Ön tampon altında yer alan splitter biraz daha kalınlaşırken köşelere de deflektörler eklenmiş. Önde 18, arkada 19 inç çapa sahip jantlar da yeni. Arkada büyüyen spoiler altına bir ikincisi eklenirken tampon köşelerinde yine deflektörler mevcut. Çift çıkışlı egzoz sistemi de Akrapoviç imzası taşıyor.

Ayarlanabilir Öhlins amortisörlere de sahip olan otomobilin iç mekanında yine karbon fiber koltuklar, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, özel üretim plakası ve yolcu önüne eklenen depolama bölümü dikkatlerden kaçmıyor.

En büyük yenilikse motorda. 2 litre hacimli bir üniteye sahip olan araç 350 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor. Yenilenen çift kavramalı şanzıman 6 ileri orana sahip ve arkadan itişli otomobili 3.8 saniyede 0'dan 100 km/s sürate ulaştırabiliyor. Bu arada aerodinamik paket sayesinde maksimum süratte yere basma kuvveti 160 kg artmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder