18 Ekim 2024 Cuma

Tesla Cybercab ve Robovan

Tesla, çılgın tasarımlı modellerini tanıtmaya devam ediyor. Cybertruck ile başlayan tasarım anlayışını Cybercab ile koruduğu görülen markanın tanıttığı ikinci araçsa sınırları zorluyor. Her iki modelde kullanılması düşünülen otonom sürüş teknolojisiyse ilgi çekici.

İnce uzun LED aydınlatmalara sahip ön bölümünün tasarımı Cybertruck'a göz kırpan Cybercab boşluğu bulunmayan jantlarıyla da henüz konsept aşamasında olduğunu belli ediyor. Yan aynaları bulunmayan aracın kapı kolları da gizlenmiş. Bu arada kapıların yukarıya doğru açıldıklarını da hatırlatalım.

 

Arka camı da bulunmayan aracın tavan yapısı da markanın pick up modeline göz kırpar bir şekilde açı almış. Liftback bagaj kapağı sayesinde dev bagaja ulaşım da çok kolay. Aracın arka tasarımı da ince uzun LED stoplarla büyük bir sürpriz sunmuyor.

Henüz motor seçenekleri tanıtılmayan aracın iç mekanında sadelik biraz abartılmış, zira burada direksiyon simidi ve pedal bulunmuyor. Bütün özellikleri tek dokunmatik ekran üzerinden kumanda edilen araç iki kişilik. Modelin koltukları arasındaysa sadece bir çift bardaklık bulunuyor.

Cybercab uçuk bir tasarıma sahip olsa da en azından bir otomobile benziyor. Robovan içinse aynı şeyi söylemek zor. Hareketli bir kutuya benzeyen araçta uzun şeritler halinde tasarlanmış aydınlatma grupları yer alıyor. Büyük cam alanları sunan modelin iç mekanı 20 kişiye kadar yolcuyu kabul edebiliyor. Bagajlarsa ön ve arkada yer alan kapakların altında saklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder