17 Ekim 2024 Perşembe

Alpine A390_β


Alpine model ailesi genişlemeye devam ediyor. Fransız markanın 2025 yılında üretime geçecek elektrikli SUV modeli A390 olarak isimlendirilecek. Bu modelin konsept haliyse Paris Otomobil Fuarı sırasında sergilendi. Aracın tasarımının %85'i seri üretime taşınacak.

Yuvarlak gövde hatlarını köşeli aydınlatma grubuyla süsleyen otomobilin önünde çok parçalı LED farlar ve Alpine yazısı görülebiliyor. Kaputa büyük bir hava çıkışı ekleyen üretici dev jantların merkezini bile aydınlatmış. Bombeli tavan yapısı A110'u andırırken kapı kolları gizlenmiş. Yan aynalar yerine kameralar kullanan konseptin çamurluk korumaları da ince tutulmuş.

Büyük bir arka cama sahip olan A390_β'da difüzörle birlikte 80 mm uzayabilen LED aydınlatma şeridi kullanılmış. B sütunu bulunmayan otomobilin arka kapıları geriye doğru açılıyor. Stopları da farları gibi çok parçalı olan konseptte önde bir arkadaysa iki elektrik motoru kullanılmış ve bu sayede dört tekerlekten çekiş sistemi sunulmuş.

İç mekanı çok fütüsitik bir tasarım sunan araç 2+2 oturma düzeni sunuyor. Seri üretimdeyse arkada 3 kişi oturabilecek. Hologram yansıtmalı göstergeler ve dev yan desteklere sahip ön koltuklar haricinde U biçimli bir direksiyon simidi sunan otomobilin çalışması için direksiyon göbeğine anahtar yerleştiriliyor. Sürücü koltuğu ister dik, isterse Formula 1'de olduğu gibi yatık pozisyona getirilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder