21 Ekim 2024 Pazartesi

Porsche 911 GT3


2024 yılının yaz aylarında yapılan makyaj, 911 ailesinin diğer seçeneklerine de yansımaya başladı. Üstelik operasyonla gelen ve sevilmeyen bazı yenilikler, yeni yüzüne kavuşan GT3 ve GT3 Touring'de düzeltilmiş. Bu modellerde sunulan yenilikler Alman markanın müşterileri ne kadar dinlediğini de gösteriyor.

Bütün aydınlatma grubunun entegre edildiği farlara kavuşan GT3 ailesi bu sayede ön tamponunda gündüz aydınlatmaları sunmuyor. Daha köşeli hale gelen bu parçada yer alan yeni hava girişleri frenlerin daha verimli soğutulmasını sağlıyor. Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı olan yeni jantlar yaklaşık 1.5 kg hafifletilirken daha da hafif jant isteyenler magnezyumdan üretilenlere yönelebilir.

Almanya'da yaklaşık 34.000 Euro değerinde olan hafifletme paketi karbon fiber tavan gibi parçalar sunarken aracın ağırlığını 1.420 kg'a kadar indiriyor. Arka bölümdeyse hafifçe elden geçirilen stoplar, çamurlukların arkasında yer alan daha büyük hava geçişleri, yukarıya alınan reflektörler ve seviye ayarlı spoiler üzerine eklenen ince spoiler gözlerden kaçmıyor.

İç mekanda ilk olarak yeni motor çalıştırma butonunu çevirmeli bir düğmeyle değiştiren Porsche, farklı tasarımlara bürünebilen dijital gösterge tablosunu da donanıma eklemiş. Touring'de artık arka koltuklar alınabilirken ısıtmalı hale gelen karbon fiber ön koltukların kafalık bölümleri sökülebiliyor. Bu sayede aracın kaskla kullanımı daha konforlu hale gelmiş.

Clubsport paketiyle 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, yangın söndürücü ve takla kafesi gibi donanımlara da kavuşan GT3 ailesinde bu kalemlerin bazıları Weissach paketiyle de alınabiliyor. Bu arada yönlendirilebilir arka aksın da aileye katıldığını belirtelim.

Kaput altında 4 litre hacimli, atmosferik emişli ve 6 silindirli Boxer üniteyi koruyan GT3'te 9.000 d/d görülmeye devam etse de egzoz emisyon normları nedeniyye tork 450 Nm'ye inmiş. Güçse yine 510 beygir. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0-100 km/s deparını 3.9 saniyede tamamlayan GT3 313 km/s maksimum sürate ulaşabilirken 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla veriler 3.4 saniye ve 311 km/s oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder