21 Ekim 2024 Pazartesi

MG ES5


MG, geçtiğimiz yaz aylarında ZS modelini yenilediğinde aracın elektrikli seçeneğinin tanıtılmadığını görmüştük. Özellikle Avrupa pazarı için bu versiyonu farklılaştırmak isteyen üretici boşluğu doldurmak için ES5 isimli SUV modelini tanıttı.

4.476 mm'lik boyuyla yerini aldığı araçtan 162 mm daha uzun olan otomobilin aks mesafesi 2.730 mm. Sivri burun yapısında panjur bulunmayan ES5'te çift katlı far grubu ve şık tampon hava girişleri sunulmuş. Hemzemin tavan rayları, spoiler ve bagaj kapağında birleşen LED stoplar da şık bir görünüm oluşturmuş.

Açık renkli döşemeler ve cam tavan sayesinde daha ferah görünen iç mekanda üst ve altı düzleştirilmiş üç kollu direksiyon simidi, çok büyük olmayan dijital gösterge paneli, yatay yerleşimdi büyük dokunmatik ekran ve şık gizlenen havalandırma ızgaraları öne çıkıyor.

Arka tarafa yerleştirilen elektrik motoru sayesinde arkadan itişli olan otomobil 170 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. Batarya kapasitesi 62.2 kWh olarak açıklanan SUV, Çin standartlarına göre 525 km menzile ulaşabiliyor. Daha güçlü bir motor veya çift motorlu seçeneklerin bulunup bulunmayacağıysa henüz kesin değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder