23 Ekim 2024 Çarşamba

Ford RS2.00


Ford, son zamanlarda efsanevi spor otomobil modellerinin isimlerini elektrikli SUV seçeneklerine vermesiyle öne çıksa da firmadan bazı ilginç tasarım çalışmaları da çıkıyor. Bunlara örnek olarak bu yıl 40. yaşını kutlayacak RS200'e göndermeler yapan uçuk konsept RS2.00 gösterilebilir.

Orijinal aracın yuvarlak far ve sis farlarını taklit eden LED farlar ve abartılı bir şekilde şişirilen ön çamurluklar otomobili hemen tanınır kılıyor. Aynı şeyi tavana eklenen spoiler için de söyleyebiliriz. Aerodinamik kapaklara sahip dev jantlar ve yan yüzeylere eklenen sayı ekranları yan bölümün dikkat çeken detayları.

Ön tamponun altında büyük bir splitter barındıran konseptin yan etekleri de çok geniş tasarlanmış. Arkada, şeffaf spoiler aynı zamanda stopların yansıtıldığı bir yüzey olarak kullanılırken dev difüzör çıkışında da dik yerleşimli aydınlatmalar kullanılmış. Aracın dışında bulunan marka logoları da aydınlatılmış.

Aracın kubbe biçimli tavanı ön ve yan camlarla birlikte yukarıya doğru açılıyor. Direksiyon simidi ve pedallar da bu parçaya bağlanmış. Çok parçadan oluşan koltukları da farklı bir tasarıma sahip olan otomobilde altı noktadan bağlantılı emniyet kemerleri kullanılıyor. Bu arada dijital gösterge paneli de direksiyon simidinin göbeğine yerleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder