3 Ağustos 2024 Cumartesi

Volkswagen T7 Transporter ve Caravelle


Volkswagen'den beklenen haber geldi. Transporter ve Caravelle ikilisinin yeni neslini tanıtan Alman üretici, birçok farklı motor seçeneği sunan modellerini tanıdık bir temelle sunuyor. Yapılan ortaklık gereği T7 ailesinin temelleri Ford Transit ve Tourneo Custom ile paylaşılıyor.

Ana hatlarında büyük bir sürpriz sunmayan otomobillerde LED farlar ve aşağıya çekilen ön panjur haricinde hava geçişlerine sahip ön tamponlar ve çapları 19 inçe kadar çıkan jantları kullanılmış. Parantez biçimli LED stoplara da sahip olan T7 ailesinin PanAmericana donanımında tamponlar, çamurluk korumaları, kapı kolları ve yan aynalar boyasız gelirken kapı altlarına da bu renkte korumalar eklenmiş.

İç mekanda da bizleri tanıdık çizgilerle karşılayan araçlarda Ford ailesinin katlanır direksiyon simidi yer almasa da dijital gösterge paneli ve hemen yanına yerleştirilen büyük dokunmatik ekran yabancı değil. Çift torpido gözü ve orta konsolda sunulan birçok depolama bölümü de gözlerden kaçmıyor. Kapı içleri de çok katlı ceplere sahip.

Boyu 5.050 ile 5.450 mm arasında değişen ailenin aks mesafeleri de 3.100 ile 3.500 mm arasında değişiyor. Maksimum yükleme kapasitesi 1.33 ton olarak açıklanırken çekme kapasitesi de 2.8 tona kadar ulaşabiliyor. Yükleme hacmiyse şimdilik 5.8  ile 9 metreküp arasında değişiyor. Dört tekerlekten çekişli olarak da alınabilen araçların elektrik motorlularıysa henüz sadece arkadan itişli.

Transporter ve Caravelle ikilisinde kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 110, 150 ve 170 beygir güç üretebilen seçenekleri mevcut. 2.5 litre hacimli, benzinli motora sahip şarj edilebilir hibrit seçenek 232 beygir gücünde. Elektrikli versiyonlarınsa 136, 218 ve 286 beygir gücünde üç seçeneği mevcut. Şu anda sunulan tek batarya seçeneği 64 kWh kapasiteli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder