3 Ağustos 2024 Cumartesi

Toyota GR Corolla


Toyota'da araç geliştirme işlemi durmuyor. Piyasaya 2022 yılında çıkan en güçlü Corolla modeli GR Corolla bile daha iki yaşındaygen güncellendi. İç ve dış tasarımında büyük yenilikler bulunmayan otomobilin asıl farklılıkları görünmeyen yerlerinde.

Güncellenen GR Yaris'te olduğu gibi ek hava girişleri bulunan ön tampon çok parçalı olarak tasarlandığından küçük kazalarda bütün tamponun değişmesi gerekmiyor. İç mekanda yeni trim parçaları yer alırken dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranda farklı grafikler kullanılmış.

Süspansiyon sistemi de elden geçirilen araçta ön ve arka limitli kaydırmalı diferansiyel standart olarak sunuluyor. Frenler için daha etkili havalandırma geliştirilirken şanzıman yağı için de ek soğutma kullanılıyor. 1.6 litre hacimli, 3 silindirli motor 304 beygir güç üretmeye devam etse de maksimum tork değeri 400 Nm'ye ulaşmış.

Ve gelelim asıl yeniliğe. Aynı GR Yaris'te olduğu gibi GR Corolla da artık 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla satın alınabiliyor. Hızlanma değerleri açıklanmamış olsa da bu şanzımanla donatılan araçlarda kalkış kontrol sistemi de standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder