31 Temmuz 2024 Çarşamba

Pagani Utopia Roadster


Pagani, 2 yıl önce tanıttığı süper otomobili Utopia'nın üzerini açtı. Tasarım konusuna büyük yenilikler sunmayan araçtan toplamda 130 adet üretilecek. Roadster'ın fiyatıysa vergiler ve opsiyonlar hariç 3.1 Milyon Euro seviyesinden başlıyor.

Gövdesi farklı renklerde karbon fiberden üretilebilen otomobilin ana hatları, sabit tavanlı kardeşinden farklı değil. Önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı jantlar sunan araç sert ve yumuşak tavanlı olarak kullanılabiliyor. Kaput üzerinde yer alan motor penceresi de korunan tasarım detayları arasında.

İç mekanda da hiçbir yenilik sunmayan otomobil yine de kişiselleştirme konusunda ne kadar ileri gidilebildiğini kanıtlar gibi. Plastik bulunmayan kokpitte karbon fiber, farklı metaller ve deri seçenekleri görülebiliyor. Döşemeler, aynı koltuk için bile farklı desenlerde seçilebiliyor.

Kaput altında da yenilik sunöayan üzeri açılabilir modelde çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli, AMG imzalı V12 bulunuyor. 864 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebilen otomobil arkadan itişli. 7 ileri vitesli, tek kavramalı şanzımanı otomatik veya manuel olarak kullanılabilen aracın maksimum sürati 350 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder