12 Eylül 2024 Perşembe

DS SM Tribute


Bir süredir yenilik tanıtmayan DS bunu alışkanlığa çevirmek istemiyor. Bu nedenle Citroën'in klasiklerinden birini kullanarak ortaya bir konsept çıkaran marka SM'i küllerinden doğuruyor. Teknik verileri açıklanmayan modelin elektrikli olmasına kesin gözüyle bakılıyor diyebiliriz.

Uzun ve sivri burun yapısıyla 70'li yıllarda üretilen kardeşine göndermeler yapan otomobilde gizli sayılabilecek LED farlar kullanılmış. Kaputunda geniş bir hava geçiş boşluğu bulunan araçta 22 inç çaplı jantlar görev yapıyor. Yan aynalarsa yerlerini kameralara bırakmış.

Çerçevesiz kapı camlarına sahip olan konseptin arka lastiği, klasik kardeşinde olduğu gibi gövde paneli arkasına alınsa da bu bölümün üst kısmı açık bırakılmış. İnce yapılı LED stopların parçalı olarak bu panelin üzerine ulaşmasıysa şık bir detay.

Dijital gösterge paneli ve dikdörtgen biçimli direksiyon simidi göbeğinde yer alan göstergeler dikkat çekici. İç mekanı 2+2 oturma düzenine sahip olan konseptte bombeli bir orta konsol kullanılmış. Bu bölümün tamamı dokunmatik kumandalara sahip. Kapı içlerinde yer alan desenler ve konsolda kullanılan trim parçaları da dikkat çeken bölümler arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder