10 Temmuz 2024 Çarşamba

Ariel Nomad 2


Ariel Nomad yeni nesline kavuştu. İlk bakışta neredeyse hiçbir değişikliğe sahip değilmiş gibi duran otomobilin gövdesinden motoruna kadar her noktası yenilenmiş. 100'ün üzerinde opsiyonel donanıma sahip olan aracın duruşu da sürüşü gibi kişiselleştirilebiliyor.

Boyu 3.400 mm'ye ulaşan otomobilin aks mesafesi 2.396 mm olarak açıklanırken iz genişliğinde de 50 mm artış yaşanmış. 16 veya 18 inç çaplı jantlarla alınabilen otomobilin yeni gövdesi daha kalın tübüler yapı sayesinde %60 daha yüksek burulma direncine sahip. Fren diskleri de %40 daha geniş yüzey sunarken Depo hacmi de %40 artışla 70 litreye ulaşmış. Bu sayede menzil 900 km'ye yaklaşmış.

Plastik çamurluklar, daha yuvarlak hatlara sahip yan aynalar ve çift çıkışa sahip egzoz sistemi haricinde stepne, LED spotlar ve tavanda hava girişi sunan tanıtım aracında iç mekana geçişin de daha kolay gerçekleştiği görülebiliyor. Ön cam ve silecekler de yine opsiyonel olarak alınabiliyor. Standart olarak Eibach amortisörlere sahip olan otomobil ayarlanabilir Öhlins veya Bilstein ünitelerle de donatılabiliyor.

Tek hareketle sökülebilen direksiyon simidi haricinde her şeyi yenilenmiş gibi görünen iç mekanda hidrolik el freninin kolu, metal pedal seti, tek parça koltuklar, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, yenilenmiş kumanda paneli ve artık renkli hale gelen dijital göstergeler dikkat çekiyor.

Honda'dan aldığı üniteye veda eden Nomad artık Ford raflarından alınan 2.3 litre hacimli, turbo beslemeli motoru kullanıyor. 309 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen ünite 6 ileri vitesli manuel veya sıralı şanzımanla gücü arka aksa iletiyor. 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 3.5 saniyede ulaşabilen modelin maksimum süratiyse 216 km/s'te sınırlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder