10 Temmuz 2024 Çarşamba

Ford Capri


Ford'un efsane isimlerinden biri daha elektrikli bir otomobille geri döndü. Artık bir Coupé-SUV olan Capri iki motor seçeneğiyle bizlerle. Abartıdan uzak bir gövde tasarımına sahip olan otomobilin temelleri de daha önceden Explorer'da karşımıza çıkmıştı.

Klasik Capri'nin far ve ön panjurunu andıran bir burun tasarımı sunan otomobilin sade tasarımlı ön tamponunda model adı yer alıyor. Çapları 21 inçe kadar çıkan jantlar, siyah renkli ve ince yapılı çamurluk korumaları, kalın tutulan kapı altı korumaları ve yine siyah yan aynalarla birlikte sunulmuş.

Kalın bir C sütunu sunan otomobilde, yatık bagaj kapağı camı ve siyah bir şeritle birbirine bağlanan LED stoplar da arka bölümün öne çıkan detaylar arasında. Bu bölümde küçük yüzgeç anten ve alt kısmı siyah renkte sunulan tampon da gözlerden kaçmıyor. Silecekse donanıma alınmamış. 4.634 mm boya, 1.946 mm ene ve 1.626 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.767 mm.

İç mekanı Explorer'dan ayenn alınan otomobilde dik yerleşimli, büyük dokunmatik ekran, çift renkli konsol, ince yapılı bir dijital gösterge paneli ve B&O ses sisteminin ilginç tasarımlı hoparlörleri dikkat çekiyor. Üst ve alt kısmı düzleştirilmiş, 3 kollu direksiyon simidiyse daha sportif duran bir 3. kola sahip. Ön kol dayanağı altında 17 litre hacimli göz sunan Capri'nin bagaj hacmiyse 572 litre olarak açıklanıyor.

İki motor seçeneği bulunan elektrikli SUV, tek motorlu versiyonları arkadan itişli olarak sunuyor. 286 beygir güç, 545 Nm tork üreten araçta kullanılan bataryalar 77 kWh kapasiteli ve 627 km menzil sunabiliyor. 2.1 tonluk boş ağırlığıyla modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.4 saniye sürüyor. Şarj hızıysa 135 kW.

Çift motorlu seçenekte de 340 beygir güç sunan Capri'nin maksimum tork değeri değişmemiş. Bu aracın batarya kapasitesi 79 kWh olsa da sunulan menzil 600 km'nin altında. 0'dan 100 km/s sürate 5.3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse diğer modelde olduğu gibi 180 km/s'te sınırlı. Aracın ağırlığıysa 2.2 tonun biraz altında. Bu araçsa 185 kW DC şarja uygun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder