Audi'nin merakla beklenen konsepti sonunda tanıtıldı. Münih'te sergilenecek olan otomobil ilk nesil TT'nin izlerini 2. Dünya Savaşı öncesi Auto Union yarış otomobillerininkiyle birleştiren bir görünümle ortaya çıktı. Hem TT hem de R8'in üretimini durduran Alman marka da bu şekilde bir spor otomobile kauşacağının sinyallerini verdi.
Yeni nesil Porsche 718 ailesinin temellerini kullandığı düşünülen otomobil, ince far yapısı ve dik ön panjuruyla Jaguar Type 00 konseptini de andırıyor. Bu bölümde bir de splitter sunan Audi, büyük jantların tasarımını, ilk nesil TT'den alıp daha aerodinamik hale getirmiş. Gizli kapı kolları ve geniş yan eşikler de bu bölümün dikkat çeken detaylarından.
Şişkin çamurluklara sahip olan otomobilin arka bölümünde de ince stoplar ve difüzör çıkışı görülebiliyor. Sert tavansa Porsche 911 Targa modellerinde olduğu gibi arka tarafta açılan kapağın altına elektrikli bir şekilde gizleniyor. Aracın kaputu altında nasıl bir motor kullanılacağı açıklanmamış olsa da seçenekler arasında büyük ihtimalle elektrik motoru da bulunacak.
İç mekanda sade çizgilerle bizleri selamlayan konseptin bu bölümünde geri dönüştürülmüş döşemeler ve bol bol metal trim parçası dikkat çekiyor. İnce kollara sahip direksiyon simidi ve gizlenebilen dokunmatik ekran haricinde dokunmatik havalandırma kumandaları orta konsola gizlenmiş. Ara konsoldaysa şeffaf kapaklı bir depolama bölümü mevcut.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder