10 Ekim 2024 Perşembe

Oilstainlab Half-11


Porsche görünümlü süper otomobillere bir yenisi ekleniyor. Oilstainlab'in tanıttığı Half-11 konsepti yakında üretime geçecek ve isteyene içten yanmalı motorlar isteyene elektrik motoru sunacak. Sadece 25 örneği üretilecek otomobilin fiyatıysa 1.85 milyon Dolar seviyesinden başlayacak.

Yuvarlak hatlara sahip olan aracın gövdesi bir aerodinamik çalışma tahtası olarak görülebilir. Büyük hava giriş ve çıkışlarının haricinde deflektörler ve küçük kanatlar gözlerden kaçmıyor. Egzoz ve arka süspansiyon sistemini gösteren boşluğun arkasında büyük spoiler ve dev difüzör çıkışı sunan otomobil arka tekerlekler arasını bağlıyormuş gibi görünen ince LED stoplara sahip.

4.335 mm boya, 2.050 mm ene, 1.120 mm yüksekliğe ve 2.712 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin pist jantları 18 inç çaplı olsa da yol için önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar kullanılıyor. Karbon fiberden üretilen gövde aracın 910 kg'da tutulan ağırlığına katkıda bulunuyor. Kapılarsa yukarıya doğru açılıyor.

İç mekanda karbon fiber koltuklar dikkat çekerken bu bölümde kullanılan döşeme malzemeleri ve renkleri tamamen kişiye özel olarak üretilebiliyor. Analog gösterge paneli klasik Porsche modellerini hatırlatırken ince havalandırma ızgaraları ve açık yollara sahip vites kolu öne çıkan detaylardan. Şalter biçimli kumandalar ve alt kısmı düzleştirlmiş direksiyon simidi de gözlerden kaçmıyor.

Elektrikli seçeneği yaklaşık 850 beygir güç üretebilecek otomobilin iki farklı 6 silindirli Boxer motor seçeneği de bulunacak. 4.6 litre hacimli ünite 600 beygir güç üretip 9.000 d/d çevirebilirken 5 litre hacimli motor 12.000 d/d'da 1.200 beygire kadar güç üretebilecek. Arkadan itişli araçlarda 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli sıralı şanzıman kullanılabilecek.

240 km/s'te yaklaşık 590 kg yere basma kuvveti üretebilen otomobil 94 litre hacimli depoya sahip. Benzinli araçlarda ağırlık dağılımı %45-%55 olarak açıklanırken tek bijonlu jantların iç tarafında kullanılan fren sistemi de önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperler kullanmış. Araçta görev yapan fren diskleriyse önde 394, arkada 390 mm çaplı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder