18 Mart 2021 Perşembe

Peugeot 308


Peugeot'nun C segmentinde yer alan hatchback modeli 308, uzun bir sürenin ardından yeni nesline kavuştu. Güncel ailenin bir üyesi olduğunu tasarımıyla kanıtlayan otomobilin hibrit seçenekleri aynı zamanda en güçlü versiyonları oluşturuyor.

Peugeot'nun güncel ürün gamının diğer üyeleri gibi köşeli bir tasarım dili benimseyen 308'de ince yapılı LED farlar, dikey gündüz aydınlatmaları, dev ön panjur ve kaslı kaput bulunuyor. Model ismi öne de yerleştirilirken markanın yeni logosu hem panjurda hem de ön çamurluklarda yer alıyor.

16 ile 18 inç arasında değişen jant çapları, siyah renkli aynalar, şişkin çamurluklar, uzatılmış yan etekler ve kapıların alt kısmında göze çarpan karakter çizgisi yan bölümde dikkat çekiyor. Arkadaysa siyah renkli yüzgeç anten, spoiler, ince yapılı stoplar ve büyük bir bölümü siyah renkli olan tampon görülebiliyor. Sis farları ve geri vites aydınlatması da sahte egzozların yanlarına alınmış.

İç bölümde de modern Peugeot modellerinin tasarımına kavuşan otomobilde küçük direksiyon simidi kullanımı devam etmiş. Dışarıda olduğu gibi içeride de ilginç renk seçenekleri kullanılırken dijital gösterge paneli ve yerini bir selektöre bırakan vites kolu dikkatlerden kaçmıyor. Dokunmatik ekranın altına, kullanımı kolaylaştıracak ek bir dokunmatik bölüm eklenmiş.

Donanımına 10 hoparlörlü, 690 Watt çıkış gücü sunan Focal ses sistemini de ekleyen Peugeot, bagaj hacmini 412 litre olarak açıklıyor. Boyu 4.36 metreye ulaşan otomobil 20 mm alçalmış ve aks mesafesi de 55 mm artmış. Bu arada hibrit araçların bagaj hacmi 361 litre.

Kaput altında yer alan 1.2 litre hacimli, benzinli motorun 110 ve 130 beygir üretebilen seçenekleri mevcut. İlki sadece 6 ileri vitesli manuel, ikincisiyse hem manuel hem de 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilen ünitelere 1.5 litre hacimli, 130 beygir güç üretebilen Diesel motor eşlik ediyor. Bu üniteye de manuel ve otomatik şanzıman uygulanabiliyor.

12.4 kWh kapasiteli bataryayla donatılan şarj edilebilir hibrit seçenekler 110 beygir gücünde elektrik motoruna da sahip. 180 ve 225 beygir güç üretebilen iki şekilde sunulan araçlar sadece elektrik enerjisiyle 60 km menzile sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder