23 Kasım 2010 Salı

HAMANN X5M Flash EVO M


BMW'nin sportif SUV modelleri X5M ve X6M'i modifiye eden firma sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu iki kardeşten X6 bazlı olanını geçtiğimiz aylarda HM 670 isimli kitle donatan firma aynı kiti bu sefer de X5 temelli araca yerleştirmiş.

Dışarıdan bakıldığında baştan aşağıya karbon fiberle kaplandığı fark edilebilen aracın ek hava girişli motor kaputu, daha sportif görünümlü ve entegre LED aydınlatmalı ön tamponu, 22 veya 23 inç çaplı seçeneklere sahip jantları, yeni yan etekleri, genişletilen çamurlukları, dev boyutlardaki çiftli egzoz çıkışları ve alt kısmına difüzör yerleştirilmiş yeni tamponu yanilenen parçalar arasındayken bagaj kapağının üzerine istenirse ikinci bir spoiler eklenebiliyor.

İç mekanda sayısız döşeme kombinasyonuna sahip olan Flash EVO M'in bu kısmında kullanılan kaplamaların da rengi veya malzemesi değiştirilebiliyor. Sportif pedal takımı ve direksiyon simidini de donanımları arasına koyan HAMANN paspas ve bagaj halısı gibi aksesuarları da yün olarak sunabiliyor.

Egzoz ve süspansiyon sistemi modifiye edilen aracın ön aksında 405, arka aksındaysa 340 mm çaplı fren diskleri görev yapıyor. Bu diskler sırasıyla 6 ve 4 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

X6M'in çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motorunu da modifiye eden firma ilk aşamada 610 beygir güç, 780 Nm tork alabilirken HM 670 isimli kitle güç 670 beygire, torksa 950 Nm'ye yükseliyor. Maksimum sürati 300 km/s olarak açıklanan araç standart modele göre yere 30 mm daha yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder