14 Ağustos 2024 Çarşamba

MG5


MG5'in ikinci nesline 5 yıl önce kavuşmuştuk. Şimdiyse, son zamanlarda diğer modellerini yenileme trendine giren MG bu sedanı makyajladı. Tahmin edileceği gibi görsel yenilikleri, MG3 ve MG7 gibi modellere benzemesine neden olmuş.

Üst kısmı yuvarlatılan farlar ve daha geniş ön panjurla dikkat çeken otomobilde MG logosu da yukarıya alınmış. Bu bölümde hava girişleri de yenilenirken jant tasarımları da farklı. Arkada stopların da biraz daha uzatıldığı görülebilirken daha agresif duran tamponun altına gövde rengi difüzör eklenmiş.

İç mekanda sade duruşunu bozmayan MG5'te dijital gösterge tablosu ve dokunmatik ekran abartıdan uzak tasarımlarını korumuş. Alt kısmı düzleştirilen direksiyon simidi ve korunan vites kolu dikkat çekerken yan havalandırma çıkışları elmas tasarımına kavuşmuş.

Boyu 4.715 mm'ye ulaşan otomobilin 2.680 mm'lik aks mesafesiyse değişmemiş. Kaput altında da 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli motoru koruyan araç atmosferik emişli haliyle 129 beygir güç üretebilirken turbo beslemeli versiyon 181 beygir güç, 285 Nm tork üretebiliyor. İlk motor 5 ileri vitesli manuel veya CVT ile alınabilirken ikincisi 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder