15 Ağustos 2024 Perşembe

Pininfarina Battista Targamerica


Tek örnek otomobil üretimi dediğimizde genelde karşımıza Ferrari çıkıyor olsa da eskiden bu markanın tasarımlarını yapan Pininfarina da konu hakkında bilgili. Bu bilgiyi gerçeğe dönüştüren üretici, elektrikli hiper otomobili Battista'nın üzeri açılan bir versiyonunu tanıttı.

Aslında benzer bir çalışmayı daha önce Barchetta95 ile yapan üretici bu sefer sabit tavanlı modelin üzerini doğrudan açmayı tercih ettiğinden genel hatlar standart Battista ile hemen hemen aynı. Yan aynalar ve arkada kaputun yenilenen tasarımları haricinde beş kollu jantlar ve öne eklenen hava kanalları yenilikler olarak sayılabilir.

Yukarıya doğru açılan kapılardan geçilen iç mekanda da ana hatlar korunsa da konsolun karşısında farklılıklar görülüyor. Bunlardan ilki, sırtlık tasarımı az da olsa değiştirilen koltuklara eklenen Pininfarina yazısı ve arması. Koltuklar arasına tek örnek plakası eklenirken bu parça altında purolar için bir humidor bulunuyor.

Aracın teknik verilerindeyse bir değişiklik bulunmuyor. Rimac tarafından sağlanan güç ünitesinde kullanılan dört elektrik motoru 1.900 beygir güç, 2.340 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s deparı 2 saniye altında tamamlanan aracın maksimum süratiyse 300 km/s üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder