18 Temmuz 2024 Perşembe

Volkswagen ID.UNYX


Volkswagen'in Çin'e özel elektrikli otomobil modellerine bir yenisi eklendi. Aslında bizlerin de tanıdığı bir otomobil olan ID.UNYX, Cupra Tavascan'ın ana marka çatısı altında satılan seçeneğinden başkası değil. Otomobil yine iki motor seçeneğiyle piyasada olacak.

Ana hatları, Cupra armalı kardeşiyle aynı olan otomobilin farlarının iç deseni ve ön tampon tasarımı daha sade. Jantlar da kendisine özel görünüme sahip. Önde, Tavascan'da olduğu gibi aydınlatmalı bir logo sunmayan otomobilin arkada yer alan logosuysa aydınlatılmış. Stopların iç tasarımları da Volkswagen'e özel.

İç mekanda da genel olarak aynı çizgiler benimsenmiş olsa da Alman markaya özel direksiyon simidi kullanımı ve orta konsolun bulunmaması değişiklikleri oluşturmuş. Bu bölümün olmaması, ortada yer alan havalandırma ızgaralarını da farklı bir tasarıma kavuşturmuş.

82.4 kWh kapasiteli bataryalarla donatılacak araçların arkadan itişli olanları 231, dört tekerlekten çekişlileriyse 340 beygir güç üretebiliyor. Her ikisinin de maksimum sürati 160 km/s'te sınırlandırılan modellerden tek motorlu olanı 2.166, çift motorlu olanıysa 2.266 kg ağırlığında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder