18 Temmuz 2024 Perşembe

Lexus LBX Morizo RR


Lexus, sportif modellerini tanıtmaya devam ediyor. Ocak ayında konsept hali sergilenen ve hepimizi şaşırtan LBX Morizo RR, seri üretim haliyle karşımızda. Beklendiği gibi GR'ın 3 silindirli motoruyla donatılan otomobil iki şanzıman seçeneği sunuyor.

Toyota grubundan alıştığımız şekilde, konsept haliyle aynı tasarıma sahip bir şekilde ortaya çıkan modelde dev ön panjur ve büyük hava girişlerine sahip ön tampon, 19 inç çaplı jantlar, kırmızı fren kaliperleri, çift egzoz çıkışı ve daha agresif duran bir arka tampon kullanılıyor.

İç mekandaysa daha sportif yan desteklere sahip ön koltuklar, Alcantara döşemelere sahip kapı içi ve kol dayanağıyla metal pedal seti dikkat çekiyor. Aracın otomatik şanzımanlı seçeneklerinde vites kolu yerine küçük bir selektör kullanılmış.

1.6 litre hacimli, 3 silindirli motoru turbo besleme yardımıyla 304 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen otomobil dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Aynı kardeşi Toyota GR Yaris'te olduğu gibi 6 ileri vitesli manuel ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman seçenekleri sunan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 5.2 saniye sürüyor. Manuel şanzımanlı araç 1.440 kg ağırlığa sahip. Otomatikse buna 30 kg ekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder