19 Temmuz 2024 Cuma

Cadillac Escalade


Cadillac, 2020 yılında tanıttığı Escalade'i makyajladı. Dışarıdan bakıldığında kolayca tanınan yeni modelin asıl yenilikleri iç mekan tasarımında yaşanmış. Kaput altında V8 üniteleri koruyan araçlarda artık Diesel motor seçeneği sunulmuyor. Donanımsa daha da lüks hale gelmiş.

Daha büyük peteklere sahip ön panjur ve büyük bölümü tampon köşelerine dik bir şekilde yerleştirilen LED farlarla öne çıkan araçta yeni tasarıma sahip 22 inç çaplı jantlar kullanılırken 24 inç çaplılar ilk defa kullanılıyor. LED stopların iç tasarımı yenilenirken plakalık üstüne süs çıtası eklenmiş. Arka tampon tasarımı da elden geçirilen otomobilin kromajlı bölümleri siyaha boyanabiliyor.

Tavanda yer alan anteni de az da olsa küçültülen Escalade modellerinin en hızlısı Escalade-V yine daha sportif görünümlü ön tamponu ve kırmızı renkli kaliperleriyle öne çıkıyor. 24 inç çaplı jantlar, alt bölümünün tamamı siyah renkte sunulan arka tampon ve bu bölümde yer alan reflektörlerin incelmesi de dikkatlerden kaçmıyor.

İç mekanı baştan tasarlanan aracın kapı içleri bile farklı görünüyor. Daha küçük göbeğe sahip yeni direksiyon simidi iki kollu ve ön konsolu boydan boya bir ekran kaplıyor. Orta konsol yerine de dokunmatik bir ekran yerleştiren Cadillac vites selektörünü artık kullanmıyor. Bu bölümde sunulan bardaklıklar da artık kapağa sahip değil.

40 hoparlöre sahip, AKG ses sistemine sahip Escalade, ikinci koltuk sırasında daha fazla lüks donanım sunuyor. Ön koltuk sırtlıklarında dokunmatik ekranlar yer alırken koltuklar arasına dokunmatik bir kumanda paneli eklenmiş. Katlanabilir tepsiler, ek bardaklıklar ve depolama bölümleri de araca eklenmiş.

Kaput altında 6.2 litre hacimli V8 üniteyi koruyan araç 426 beygir güç, 624 Nm tork üretebiliyor. Kompresör beslemeli Escalade-V 691 beygir güç, 885 Nm tork üretiyor. Her iki araçta da dört tekerlekten çekiş sistemi, adaptif süspansiyon ve 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder