30 Nisan 2024 Salı

Toyota bZ3C ve bZ3X


Bazen bütün otomobil üreticileri Çin için çalışıyormuş gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl yine Çin'de görücüye çıkan bZ Sport Crossover ve bZ FlexSpace konseptlerinin gelişmiş hallerini sergileyen Toyota, otomobillerin teknik verileriniyse açıklamadı.

Liftback tasarıma sahip olan bZ3C'nin sivri burun yapısına sahip ön bölümü parantez biçimli LED farlara sahip. Aerodinamik jantlar ve hemzemin kapı kollarına sahip olan otomobilin aynalarıysa büyümüş. Tavanda LiDar sensörü görülmeye devam ederken ön çamurluklarda da kameralar korunmuş.

Kapı altlarında şık hatlar ve siyah renkli korumalar dikkat çekerken spoiler yapısı Peugeot modellerine göz kırpmış. Önde olduğu gibi parantez biçimli LED stoplara sahip konseptin arka tamponu da gövdeden çıkıntı yapmıyor. Bu arada bagaj kapağı camında silecek kullanılmamış.

İç mekanda kırmızı deri döşeme ve şık duran ambiyans aydınlatmaları kullanılan otomobilin 3 kollu direksiyon simidi ve vites selektörü bazı güncel Toyota modellerinden tanıdık. Büyük dokunmatik ekran ve alt kısmı boşaltılmış ara konsolsa aracın farklı detayları arasında.

Her ne kadar bZ3X'in bZ FlexSpace'in gelişmiş bir hali olduğu söylense de aracın yapısının standart otomobillere çok daha yakın bir hal aldığını söyleyebiliriz. Bu aracın da tavanında LiDar sensörü, hemzemin kapı kolları ve genişlemiş yan aynalar dikkat çekiyor.

Parantez biçimli farların haricinde tampona da far grubu eklenen otomobilin genişleyen profili siyah tavanla süslenmiş. Arka bölümde şık spoiler, ince yapılı stoplar ve siyah renkli tampon, aracın seri üretime yaklaşmış olduğunu belli ediyor.

İç mekanda da seri üretime hazır bir görüntü çizen konseptte iki kollu direksiyon simidi, küçük dijital gösterge paneli, büyük dokunmatik ekran, bir çift kablosuz şarj platformu, altı boşaltılmış ara konsol ve büyük cam tavan yer alırken açık renkli döşemeler yaşam bölümünü ferah kılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder