30 Nisan 2024 Salı

Italdesign Quintessenza


Özellikle Çin'de düzenlenen fuarlarda Çinli üreticilerin uçuk tasarıma sahip konseptleri öne çıksa da Avrupa da bu yıl gövde gösterisi yapmaya kararlı. Italdesign'ın sunduğu dev elektrikli araç, farklı gövde yapılarını bir gövdeye toplayarak ziyaretçilere ilginç bir seçenek sunuyor.

5.561 mm boya, 2.200 mm ene ve 1.580 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 3.240 mm. Dev konseptin ön bölümünde sivri burun yapısıyla birlikte ince yapılı LED farlar, splitter ve büyük hava girişi dikkat çekiyor. Karbon fiber çamurluklar ve dev jantlar güçlü görünürken çamurluklara eklenen kameralarla gizli kapı kolları aerodinamik yapıyı iyileştiriyor.

Uzun bir arka bölüme sahip olan otomobilin B sütununda kanatçıklar bulunuyor. 3 boyutlu stoplar ince yapılarıyla öne çıkarken aracın bu bölümü büyük ölçüde sökülerek bir pick up'a dönüştürülebiliyor. Aracın kasa kapağı da sökülebiliyor. Cam tavana sahip konseptin sadece iki kapsı bulunuyor ve bu kapılar yukarıya doğru açılıyor.

İç mekanda da modern tasarım sunan araçta küçük bir dijital gösterga paneli, U biçimli direksiyon simidi, düz taban yapısı, tamamı dokunmatik düğmelerden oluşan bir konsol ve ön cam altına alınan ince uzun ekran bulunuyor. Dört adet tekli koltuk sunan otomobilin arka koltukları 180 derece döndürülerek pick up kasasına alınabiliyor.

Önde tek, arkada iki elektrik motoruna sahip olan konsept 790 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekişli aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniye bile sürmüyor. 800 Volt mimariye sahip olan otomobil 150 kWh batarya kapasitesine sahip ve bu sayede menzili 750 km'yi buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder