Lamborghini'nin sınırlı üretim modellerine yeni bir araç eklendi. Revuelto temelleri üzerine geliştirilen otomobil agresif duruşuyla markanın hakkını verirken kardeşine benzememeyi başarmış. Motoru da güçlenen araçtan sadece 29 adet üretileceği açıklandı.
Köşeli gövde hatlarını koruyan otomobil büyük hava girişlerine sahip ön tampon ve hava çıkışları sunan kaputuyla daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çekiyor. Dev jantları tek bijonlu sunulan Fenomeno'nun kapıları yukarıya doğru açılıyor ve yan bölümde hem farklı etekler hem de büyük hava girişleri dikkat çekiyor.
Arkadan bakıldığında da farklı bir motor kapağı ve bu sefer yan yatırılmamış Y biçimli LED stoplarıyla farklı bir duruş sunan aracın dörtlü egzoz çıkışı da tek açıklık içerisine alınmış. Arka tamponla birlikte difüzör çıkışının da yeniden tasarlandığını belirtelim.
Gövdesinde büyük değişiklikler olsa da iç mekanı büyük ölçüde Revuelto'dan alınan otomobilde farklı grafiklere sahip dijital gösterge paneli, yenilenen tasarımları daha agresif duran havalandırma çıkışları ve orta konsolu oluşturan dokunmatik ekranın alt kısmına eklenen el dayanağı dikkatleri çeken yenilikler.
Kaput altında da 6.5 litre hacimli V12 motora sahip hibrit üniteyi koruyan aracın benzinli motoru artık 845 beygir güç üretebilirken toplam güç 1.081 beygire yükselmiş. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi de korunurken 0-100 km/s depar artık 2.4 saniyede tamamlanıyor. Kapasitesi 7 kWh'e çıkan bataryalarsa 20 km elektrikli menzil sunuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder