19 Ekim 2024 Cumartesi

Renault 4 E-Tech


Renault'nun etkileyici modellerinin ardı arkası kesilmiyor. Konsept haliyle neredeyse aynı tasarımla satışına başlanan Renault 5'in ardınran şimdi de sıra bir başka efsanenin hayata döndürülmesine geldi. 2022 yılında 4EVER Trophy isimli konsept hali tanıtılan Renault 4 seri üretim haliyle bizlerle.

Retro tasarımıyla dikkat çeken otomobilin önünde yer alan maske, bütün aydınlatma grubunu çerçeveliyor. Bu bölümde siyah tampon kullanan araçta kalın yapılı ve siyah renkli çamurluk korumalarıyla kapi altı korumaları görülebiliyor. 

Dört kullu jantlar ve yüksek tavan raylarıyla gövde rengi C ve D sütunları ilginç görünümü pekiştirmiş. 4.140 mm boya ve 2.620 mm aks mesafesine sahip olan otomobil Renault 5'ten 220 mm daha uzun. Arka bölümde de küçük spoiler, siyah renkli tampon ve dik yerleşimli LED stoplar bulunuyor.

İç mekana geçildiğinde de retro çizgiler korunuyor olsa da direksiyon simidinden orta konsola, dijital gösterge panelinden ön yolcu konsoluna kadar bütün bölümler Renault 5'ten alınmış. Açılabilir kumaş tavanla alınabilen aracın bagaj hacmiyse 420 litre. Opsiyonel donanımlar arasında Harman/Kardon ses sistemi de bulunuyor.

122 ve 150 beygir güç üretebilen iki farklı elektrik motoru seçeneğiyle sunulan araçların batarya kapasiteleri de sırasıyla 40 ve 52 kWh. 300 ve 400 km menzil sunabilen bataryalar 80 ve 100 kW DC şarjına izin veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder