7 Ekim 2024 Pazartesi

McLaren W1


McLaren şimdiye kadar ürettiği en güçlü yol otomobilini tanıttı. W1 isimli araç, kendisinden önceki hiper otomobil P1 gibi hibrit bir motora sahip. Aktif aerodinamik özellikler sayesinde başarılı yere basma kuvveti üreten modelin sunduğu performans verileri de çok etkileyici.

Diğer modellerinden daha köşeli çizgilere sahip olan gövde üzerinde birçok hava giriş ve çıkışı bulunan otomobilin kaputunda bile 3 hava çıkışı görülebiliyor. Ön ve arka çamurlukların üzerinde ve tavanda kanatlar sunan otomobilde 20 inç çaplı jantlar kullanılmış. Adaptif süspansiyon sistemine sahip olan W1, yukarıya doğru açılan kapılarıyla da dikkat çekiyor.

Arka bölümü de dikkat çekici detaylara sahip olan otomobilin ince yapılı stoplarını araç çalışmazken fark etmek zor. Büyük spoiler arkaya doğru hareket edebilirken dev difüzör çıkışı gibi yardımcılar sayesinde yere bastırma kuvveti 1 tonu buluyor. Merkezi yerleşimli çift egzoz çıkışı da gözlerden kaçmıyor.

Tavan bölümünde de cam sunan kapılardan geçilen iç mekanda sabit koltuklar, ayarlanabilir metal pedal seti, bir McLaren için büyük sayılabilecek dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran ikilisi, üst ve alt kısımları düzleştirilmiş direksiyon simidi ve belki de biraz fazla sade duran havalandırma çıkışları görülebiliyor.

Kaputu altında, 9.200 d/d çevirebilen, 929 beygir güç üreten çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli bir V8 motor barındıran araç 346 beygir güç üretebilen elektrik motoru da eklenince toplamda 1.275 beygir güç, 1.340 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanda geri vites bulunmazken bu işi elektrik motoru hallediyor.

Arkadan itişli otomobil 0'dan 100 km/s sürate 2.7, 200 km/s'eyse 5.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 350 km/s'te sınırlı. 100 ve 200 km/s'ten 0'a da sırasıyla 29 ve 100 metrede ulaşabilen otomobilin boş ağırlığı 1.399 kg. 399 örneği üretilen W1'in tamamı satılmış durumda. 1.384 kWh gibi küçük bir kapasite sunan bataryaya sahip aracın fiyatıysa 2.1 milyon Dolar seviyesinden başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder