12 Ağustos 2024 Pazartesi

Kia K8


Kia'nın büyük sedan modeli K8 makyajlandı. 2021 yılında yeni nesline kavuşan aracın yeni yüzü sanki bambaşka bir modelmiş gibi bir etki bırakıyor olsa da arka ve yan tasarımlarımlarda değişim daha az. Kaput altında da bir gelişme olmamış.

Önde köşelere çekilmiş ve dik yerleşime sahip farlar ve baklava desenlerini kaybederek daha düz hatlara kavuşan tamponla bizleri karşılayan otomobilde köşeli desenlere sahip jantlar kullanılmış. Arka bölümdeyse tamponun daha sade bir görünüme sahip olduğu görülebiliyor.

İçeride de baklava desenli deri döşemeler kullanmaya başlayan K8'de dört kollu direksiyon simidi kullanılmış. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran daha küçük bir alana sığdırılırken havalandırma ızgaraları biraz yukarıya alınmış. Vites konsolunda yer alan kapaklı göz yerine bir çift kablosuz şarj portu yerleştirilirken bardaklıklar panjur altına alınmış.

2.5 litre hacimli, 4 silindirli motorla 3.5 litre hacimli V6 aynı şekilde korunmuş. Büyük hacimli ünite dört tekerlekten çekişli olarak da alınabiliyor. Bu motor, LPG tüketebilen haliyle de satın alınabiliyor. 1.6 litre hacimli üniteye sahip hibrit araç da aynen korunmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder