14 Temmuz 2024 Pazar

Ineos Grenadier

Ineos da Goodwood'a iyi hazırlanan markalar arasında yer alıyor. Grenadier'in birçok konsept çalışmasını tanıtan üretici bu modelin ne kadar değişken olduğunu gösteriyor. Araçlar arasında V8 motorlu bir seçenek olduğu gibi yarış için hazırlanmış bir model de var.

Bu araçlardan en çok dikkat çekenlerinden biri portal akslar sayesinde yerden yüksekliği neredeyse iki katına çıkarılan Grenadier Quartermaster. Ön bölümde çelik tampon, vinç ve karter koruması yer alan otomobilde genişletilen çamurluklar, tavana eklenen port bagaj ve LED spotlarla şnorkel dikkat çekiyor. 514 mm yerden yükseklik sunan aracın su geçiş yüksekliğiyse 1.050 mm.

Yanında yer alan V8 armasıyla dikkatleri çeken ikinci prototipse sahip olduğu motoru, kaputunda yer alan ek hava giriş ve çıkışlarından belli ediyor. Genişletilen çamurluklar ve araziye daha uygun jant-lastik ikilisine de sahip olan modelde görev yapan 6.2 litre hacimli V8 motor GM raflarından alınmış. Ünite 431 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor.

En ilginç görünen çalışma olan araçsa Safari için düşünülmüş bir Grenadier olmuş. Dört koltuk sırasına sahip açık kabinli modelin hem ön hem de yan tarafında çelik koruma boruları kullanılmış. İptal edilen tavan yerine geçen brandaysa sunroof şeklinde bir açıklık sunuyor.

Son olarak 2025 yılında resmi yarışlarda göreceğimiz bir Grenadier ile karşımıza çıkan Ineos bu aracın ön panjurunda ek aydınlatma ve tavanında hava girişleri sunarken beyaz renkli jantlar da dikkat çekiyor. İç mekansa takla kafesi, yarış koltukları ve karbon panellere sahip. Dahası, süspansiyon ve fren sistemleri güçlendirilmiş ve 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motor da artık 354 beygir güç, 550 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder