17 Haziran 2020 Çarşamba

BMW M5


Geçtiğimiz haftalarda makyajlanan BMW 5 Serisi en güçlü versiyonuna kavuştu. Tahmin edilen görsel yeniliklere kavuşan M5'in mekanik özelliklerinde ve Competition paketinde bir farklılık yok.

Dışarıdan bakıldığında beklenen yeniliklere sahip olduğu görülebilen M5'te yeni LED farlar, geniş panjur, yeni tamponlar, elden geçirilen difüzör, 5 yeni gövde rengi ve farklı görünüme kavuşan 19 ve 20 inç çaplı jantlar bulunuyor.


İç mekanda 12.3 inç büyüklüğünde yeni bir dokunmatik ekrana yer veren M5 artık Android Auto desteği de sunuyor. Yenilenen döşeme seçeneklerinin yanında orta konsola eklenen iki yeni düğme, araç modlarını değiştirme işlemini daha zahmetsiz hale getirmiş.

Kaput altında yenilik sunmayan araçta görev yapan 4.4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 motor 600 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve arkadan itişli olarak da sürüşe izin veren dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda yer alıyor.


Competition paketiyle birlikte motor gücü 625 beygire yükseliyor. Standart M5, 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilirken daha güçlü versiyon aynı işi 3.3 saniyede tamamlıyor. Maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılsa da opsiyonel olarak sınır 305 km/s'e çekilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder