5 Mayıs 2020 Salı

BYD Tang EV600


Çin'den haberler gelmeye devam ediyor. Çok da sürpriz olmayan bir şekilde önümüze gelen araç elektrikli bir SUV. Daha önce blogda yer verdiğim BYD Tang, markanın Avrupa pazarına sürülecek ilk modeli olacak.


Şık bir duruşa sahip olan SUV, ince LED farları ve büyük ön panjuruyla dikkat çekiyor. Büyük jantlar ve dar yan cam alanların dinamik bir hava kattığı otomobilin arkasında ince uzun LED stoplar görülebiliyor. Gövdenin alt sınırında sunulan plastik korumalarsa ince yapılı.

İç mekanda modern bir duruş sergileyen otomobilde deri döşeme ve ahşap kaplamanın yanında üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve büyük bir dokunmatik ekran kullanılmış. Fiziksel butonlarsa vites konsoluna alınmış.


Çin'de benzinli ve şarj edilebilir hibrit seçenekleri de bulunan SUV Avrupa'da sadece elektrik motoruyla satılacak. Önden çekişli modellerinde 245 beygir güç üretebilen bir motor kullanılan otomobilin dört tekerlekten çekişli seçeneklerinde aynı üniteden iki adet bulunacak. Pil kapasitesiyse 82.8 kWh.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder