10 Ekim 2024 Perşembe

Škoda Enyaq RS Race


Škoda'nın sportif konseptlerine bir yenisi eklendi. Elektrikli SUV modeli Enyaq'ı temel alan araca güç sağlayan ünitede bir yenilik olmasa da azalan ağırlık sayesinde performans artmış. Aracın görünümü ve donanımı da ismi gibi yarışlara yönelik değişim yaşamış.

Coupé gövdeli araç üzerine geliştirilen otomobilde büyük deflektörlere sahip tampon, hava çıkışlarına sahip kaput, 20 inç çaplı jantlar, küçültülen yan aynalar, genişletilmiş çamurluklar, deflektörlü yan etekler ve arka tampon, büyük spoiler, difüzör ve tavana eklenen yönlendiriciler dikkat çekiyor.

Dokunmatik ekran dışında tamamı değişen iç mekanda tam boy takla kafesi, tek hamlede sökülebilen direksiyon simidi, hidrolik el freni, yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, hidrolik el freni, tavana alınan havalandırma çıkışları ve yangın söndürme sistemi bulunuyor.

Alçaltılan ve güçlendirilen süspansiyon sistemiyle karbon seramik disklere sahip fren sistemi gibi yenilikler de sunan aracın 340 beygir güç üretebilen elektrikli güç ünitesi ve 83 kWh kapasiteli bataryaları korunmuş. 316 kg aşağıya çekilen ağırlık sayesinde konseptin 0-100 km/s hızlanması 5 saniyenin altında tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder