9 Ekim 2024 Çarşamba

Foxtron Model D


Foxconn, otomobil üretim işine hazır gibi görünüyor. Markanın otomotiv ayağı Foxtron'un tanıttığı yeni konsept Pininfarina imzalı bir gövdeye sahip. Elektrik altyapısı detaylandırılmayan modelin 100 kWh üzerinde kapasite sunan bataryalarla 660 km gibi bir menzile sahip olması bekleniyor. 800 Volt mimarisi de 200 kW üzeri DC şarjı destekleyecek.

Köşeli hatlara sahip olsa da hava sürtünme katsayısı 0.23 olarak açıklanan araç 5.195 mm boya, 1.995 mm genişliğe ve 1.785 mm yüksekliğe sahip. Elektrikli bir araç olsa da kaputu çok kısa olmayan Model D'nin büyük ön tamponu üzerinde çamurluklar arasında uzanan ince yapılı LED farlar dikkat çekiyor. Büyük jantları aerodinamik tasarıma sahip olan modelin kapı kolları da hemzemin.

Bütün direkleri siyah renkli olan konseptin A ve D sütunları oldukça yatık. Bu nedenle arkada yer alan spoiler bagaj kapağı camı altında yer alıyor. Önde olduğu gibi bagaj kapağı boyunca uzanan ince LED stoplar üst ve alt bölümde de devam ediyor. Ön çamurlukların arka bölümünde hava çıkışları sunulurken çamurluk korumaları ince tutulmuş.

İç mekanda iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve ön yolcu konsoluna kadar uzanan dokunmatik ekran öne çıkarken çift renkli döşemeler, kapı içlerine gömülen parçalı ambiyans aydınlatması, ön koltuklar arkasına eklenen dokunmatik ekranlar ve ikinci sırada sunulan iki adet tekli koltuklar konfor seviyesini artırıyor. 3. koltuk sırasıyla 3 kişilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder