19 Eylül 2024 Perşembe

Renault Estafette


Bu yıl gerçekleşen Hannover ticari araçlar fuarında tanıtılan konseptler arasında Renault'nun da bir modeli bulunuyordu. İlk örnekleri 1959 yılında üretilen Estafette'in ismini taşıyan konsept hakkında teknik bilgi az olsa da aracın elektrikli altyapıya sahip olduğu biliniyor.

Dar ve yüksek bir yapıya sahip olduğu söylenebilecek konseptte kullanılan iki katlı LED far grubu ilginç bir duruş sergilemiş. Jant tasarımı da ilginç olan otomobilin yan aynalarının yerini kameralar almış. Arkadaysa iyice kenarlara çekilen LED stoplar yukarıya doğru açılan panjur kapıya yer açmış.

4.870 mm boya sahip olan aracın yüksekliğini 2.590 mm olarak açıklayan Renault bu sayede kasa içerisinde 7.1 metreküp hacim sunulduğunu belirtiyor. Kayar kapılarında ve ön panjur tarafında yazı yansıtabilen aracın arka bölümünde de tavana bu amaçma bir dijital panel yerleştirilmiş.

Tavanı gibi sarı renkli olan iç mekanda ilginç tasarım özellikleri bulunan konseptte dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranın yanında kare biçimli ayrı dokunmatik kumandaların bulunduğu da görülebiliyor. Köşeli direksiyon simidi ve birçok depolama bölümü sunan Estafette'in yan ayna görüntüleri de A sütunu içerisindeki büyük ekranlara aktarılıyor.

Çok parçalı A sütunu kullanımı sayesinde ön görüşü çok başarılı olan otomobilin kargo bölümüne ön taraftan da ulaşılabiliyor. Yana kayan kapı sayesinde geçilen bölümde cam tavan ve duvarlar boyunca uzanan raflar bulunuyor. Bu kısımda seçilen renkler de aracın geri kalanıyla aynı. Bu arada konseptin temelleri Volvo ile ortaklaşa geliştirilmiş ve konseptin yaklaşık %60'ı seri üretimde karşımıza çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder