7 Şubat 2019 Perşembe

Chevrolet Silverado HD


Chicago otomobil fuarının yaklaşmasıyla birlikte ortaya çıkan büyük pick up modellerinin sayısı da artışta. Chevrolet'nin popüler pick up'ı Silverado, yeni nesil 2500 ve 3500 serisi Heavy Duty versiyonlarına kavuştu.

Son zamanlarda Amerikan pick up modellerinin tamamı ön bölümde bir "heybetli görünme yarışması"na dahilmiş gibi. Bu yarışa katılan Silverado HD de dev ön panjuru, köşelere çekilen farları, kaputa açılan hava girişi ve kromajlı parçalarıyla bir kamyon görünümünde.


İç mekanını küçük kardeşleriyle paylaşan aracın kasa bölümünün dışında daha çok basamak yer alması yük bölümüne çıkışı kolaylaştırmış. Bu arada yenilenen akslar ve daha güçlü altyapı sayesinde araçların 16.100 kg'a kadar yük çekebildiğini belirtelim.

Kaputu altında 6.6 litre hacimli V8 motorlar bulunan araçların benzinli olanları atmosferik emişe, 406 beygir güce, 628 Nm torka ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahipken Diesel motor turbo beslemeye, 451 beygir güce, 1.232 Nm torka ve 10 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve aksesuarlar arasına eklenen PTO da modellerin kabiliyetlerini artıran donanımlar arasında sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder