9 Kasım 2018 Cuma

Fiat Fastback Concept


Fiat'ın en popüler olduğu pazarlardan olan Brezilya'da farklı modeller dikkat çekmeye devam ediyor. Bu modellerin arasında yakında seri üretime geçme ihtimali bulunan bir SUV de yer alıyor.


Çift katlı far tasarımıyla temellerini paylaştığı Toro'yu andıran bir ön görünüm sunan konseptin ince yapılı yan aynaları ve gizlenen kapı kolları seri üretimde değişecek olsa da basık tavan yapısı, yatık bagaj kapağı, LED stoplar ve büyük jantlar gibi detayların korunması bekleniyor.


İç mekanda head up display tarzı yansıtmalardan oluşan gösterge paneli, bilgi-eğlence sistemi ekranı ve orta konsol kumandaları genelde sade bir tasarım anlayışı sunulmasını sağlamış. Oval direksiyon simidiyse iki kola sahip.

Ford Ka Urban Warrior


Yükseltilmiş sedan modellere bir yenisi mi ekleniyor? Ford'a bakarsanız bu sorunun cevabı olumlu. A.B.D. merkezli firma, Brezilya'da, sedan gövdeli Ka'nın hafif araziye uygun bir seçeneğini tanıttı.


Dışarıdan bakıldığında siyah renkli ön panjur, koyu renkli, 15 inç çaplı jantlar ve yan aynalarla alt kısmı plastikle korunan gövde parçalarıyla kendisini belli eden otomobilin süspansiyon sistemi 65 mm yükseltilmiş.


İç mekanda bir yenilik sunmayan konseptin bu kısımda görünümü güncel ve bir önceki nesil Fiesta'nın bir karışımı gibi. Kaput altında görev yapan 1.5 litre hacimli motorsa 136 beygir güç üretebiliyor ve bu güç, 5 ileri vitesli manuel şanzımanla ön aksa aktarılıyor.

Biomega SIN


Elektrikli otomobiller kervanına yeni bir katılım var. Bu sefer araç, Danimarka merkezli bisiklet üreticisi Biomega tarafından üretilmiş. Henüz bir konsept olan otomobilin seri üretime 2021'de geçmiş olması bekleniyor.

Neredeyse sadece bir kabinden oluşan otomobilin kapıları bulunmadığı gibi tekerlekleri de gövdenin dışında yer alıyor. Ön kısmının büyük bölümü camdan üretilen konseptin LED aydınlatmaları da cam içerisine gömülmüş.


İçi de dışı gibi sade hatlara sahip olan otomobilde sunulan dört adet kolduk telli bir yapıya sahip ve çok hafif. Oval bir direksiyon simidine sahip olan SIN, orta konsolunda yer alan tablet üzerinden bilgi gösterimi yapıyor.

950 kg ağırlığa sahip olan otomobilin görünümü gibi motoru da Smart ForFour EQ'yu andırıyor. 82 beygir güç üretebilen elektrik motoru 160 km menzil ve 13 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi sunuyor.

Mitsubishi L200 / Triton


Mitsubishi'nin popüler pick up modeli L200'ün yeni versiyonları tanıtıldı. Çok daha farklı bir dış görünüm sunan araç ilk olarak, üretiminin yapıldığı Tayland'da satışa sunulacak.


Japon üreticinin GT-PHEV konseptinde kullandığına benzeyen bir ön bölüme sahip araçta çift katlı far tasarımı göze çarpıyor. Köşeli hatlar ve büyük ön hava girişiyle heybetli bir duruşa kavuşan modelde genişletilmiş çamurluklar, büyüyen stoplar ve kasa kapağının üzerine eklenen spoiler dikkat çekiyor.


Pajero Sport'tan alınmış gibi duran ön konsolunda dört kollu bir direksiyon simidi, sonradan eklenmiş gibi görünen dokunmatik ekran, dijital ekranlı havalandırma sistemi ve yeni bir moda sahip çekiş sisteminin ayarlarını yapmaya yarayan düğme bulunan pick up arka koltuklarda kol dayanağı ve USB çıkışı sunuyor.


Teknik verileri henüz açıklanmayan L200'ün otomatik şanzımanının artık 6 ileri vitese sahip olduğuysa kesinleşti. Üç farklı kabin uzunluğuna sahip olan yeni model 6 ileri vitesli manuel şanzımanla da alınabiliyor.

7 Kasım 2018 Çarşamba

Volkswagen Tarok


Volkswagen'in pick up modellerine bir yenisi ekleniyor. Brezilya'da sergilenen konsept haliyle şık bir duruşa sahip olan araç Tarok ismini alırken Amarok'tan küçük yapısıyla özellikle şehir içerisinde daha kullanışlı olma iddiasını taşıyor.


Büyük kardeşinden kısa olsa da boyu 5 metreyi bulan Tarok'un ön bölümünde güncel Volkswagen modellerinin yapısı fark ediliyor. LED aydınlatma grubuna sahip olan aracın ön tamponunda büyük koruma bölümleri bulunuyor. Kaputta ek hava çıkışlarına yer verilirken tavan rayları ve cam tavan donanıma eklenmiş.

Kapıların alt bölümünde kalın koruma çıtaları görülebilirken şık jantlar ve derin kasa bölümü sportif görünümü desteklemiş. Siyah renkli tampona ve çok şık LED stoplara sahip olan konseptin arka koltukları katlanarak kasa hacmi genişletilebiliyor.


İç mekanda da köşeli Volkswagen tasarım çizgileriyle bizleri karşılayan araçta dijital gösterge paneli ve dokunmatik bilgi eğlence ekranının haricinde plastik bir kapakla korunan dijital havalandırma kumandaları da yer alıyor.

Kaputu altında 150 beygir güç üretebilen, 1.4 litre hacimli TSI motor görev yapan Tarok'un 2 litre hacimli Diesel ünitesi de aynı gücü üretebilecek. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli otomatik şanzıman da donanımlar arasında.