26 Mayıs 2018 Cumartesi

Nissan Leaf Open Car


Nissan çıldırmış olmalı! Japon üretici, yerel pazarda satılan 100.000. Leaf'in anısına ilginç bir konsept tanıttı. 8 yılda bu seviyeye ulaşan Leaf'in bu seçeneğinin tavanı bulunmuyor.

Arka kapıları iptal edilen konsept Leaf'in arka koltukları yükseltilerek bu bölümdekilerin daha konforlu bir şekilde seyahat etmeleri sağlanmış.


Teknik detayları açıklanmayan aracın, standart Leaf'te sunulan 150 beygir gücündeki elektrik motoruna sahip olması muhtemel.

Honda Jazz 1.5 Dynamic CVT


B segmentinin sessiz üyelerinden olan Honda Jazz piyasaya çıktığı ilk günden bu yana kullanışlılığıyla dikkat çekiyor. Yeni neslinde de bu özelliği değişmeyen otomobilin kaputu altına eklenen 1.5 litre hacimli motor da çoğu müşterinin performans beklentisini karşılayabiliyor. Bakalım otomobil, donanımıyla da bu segmentin önde gelenlerinden olabilecek mi.

Volvo XC60 D4 AWD R-Design


Volvo'nun gelişimi devam ediyor. İsveçli markanın yeni modelleri arasında özel bir yere sahip olan SUV'ler de bu gelişimden paylarına düşeni alıyor. Şık tasarımıyla dikkat çeken ikinci nesil XC60, Alman markaları tarafından tutulan kalelere saldırmaya başladı bile. Sadece 2 litre hacimli motorlarla donatılan XC60, aynı zamanda yakın zamanda test ettiğim Alfa Romeo Stelvio'nun da doğrudan rakibi. Bakalım dinamik görünümlü İsveçli ne kadar iddialı.

25 Mayıs 2018 Cuma

Alfa Romeo Stelvio 2.0 Veloce Q4


SUV satışlarının sürekli yükselişte olması alışılmadık markaları da bu segmentlere itiyor. O markalardan bir tanesi olan Alfa Romeo, ilk SUV modeliyle karşımızda. Türkiye'ye iki benzinli motor seçeneğiyle gelen Stelvio, temellerini paylaştığı Giulia'ya benzeyen yüzüyle bu büyüklükteki SUV modelleri arasında şık bir seçenek olarak göze çarpıyor. Kaputun altındaki benzinli motorsa aracın asıl sürprizi.

24 Mayıs 2018 Perşembe

Ferrari SP38 Deborah


Tek örnek Ferrari modellerine bir tane daha katılım var. 488 GTB temelleri üzerine geliştirilen SP38 adındaki araç, sahibiyle 2018 Villa d'Este sırasında buluşacak.

Görüldüğü gibi konsept bir otomobil görünümüne sahip olan aracın gövdesi sert hatlarla öne çıkıyor. Yıldız biçimli jantar ve ince yapılı farlar da öne çıkan detaylar arasında. Sert hatlı splitter ve yan etekler de agresifliği bir adım öne taşımış.


Motorunun üzerinde sadece havalandırma bölümleri açılan otomobilde sabit spoiler ve büyük bir difüzör de aerodinamik değişiklikler arasında yer alırken dörtlü stoplar ve yükseğe yerleştirilmiş egzoz çıkışları da gözlerden kaçmıyor.

İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmayan aracın 3.9 litre hacimli, çift turbo beslemeli, V8 motorun 670 beygir güç üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman bu gücü arka aksa aktarıyor.

23 Mayıs 2018 Çarşamba

Kia Sportage


Koreli üreticilerin yenilikleri devam ediyor. Mart ayında yenilenen Hyundai Tucson'un ardından bu aracın teknik ikizi de yeni görünümüne kavuştu. Üstelik beklediğimiz küçük hacimli Diesel motor haberiyle birlikte.

Daha köşeli bir tasarıma kavuşan LED farların altında tamamen yeni bir tampon sunan Sportage, çapları 16 ile 19 inç arasında değişen yeni tasarım jant seçeneklerine, yeni gövde renklerine, elden geçirilmiş stop ve arka tampona kavuşmuş.


İç mekanda farklı bir direksiyon simidi, hafifçe makyajlanan gösterge paneli ve boyu 8 inçe kadar büyüyebilen bir dokunmatik ekran sunulurken artık çift renkli döşeme de donanıma katılabiliyor.

Asıl yenilikse kaput altında. 1.7 litre hacimli turbo Diesel ünitenin yerini alan 1.6 litre hacimli motorun 115 ve 136 beygir güç üretebilen iki seçeneği mevcut. 2 litre hacimli turbo Diesel üniteye de 48 Volt hafif hibrit sistem ekleyen Kia, bu sayede tüketimi ve egzoz salınımlarını aşağıya çekmiş.