12 Mayıs 2018 Cumartesi

Aston Martin DB11 AMR


Aston Martin DB11 ailesi genişlemeye devam ediyor. İngiliz markanın Nürburgring'deki performans merkezinin açılışında tanıtılan DB11 AMR, ailenin en güçlüsü olarak dikkat çekiyor.


Dışarıdan bakıldığında büyük değişiklikler sunmadığı görülen otomobilin kromajlı parçaları ya piyano siyahına boyanmış ya da karbon fiberden üretilmiş bir şekilde sunulmakta. 20 inç çaplı jantlar da siyaha boyanırken stoplar koyulaştırılmış. Ayrıca neon sarı detaylar da kaliperler gibi yerlerde dikkat çekiyor.

İç mekanında daha da az değişiklik bulunan otomobilin koltukları ve kapı eşiklerinde AMR logoları bulunurken direksiyon sistemi daha sportif bir şekle bürünmüş. Neon sarısı detaylar bu kısımda da gözlerden kaçmıyor.


8 ileri vitesli şanzımanı yeniden programlayan Aston Martin adaptif süspansiyon sistemini daha sert bir şekilde ayarlarken limitli kaydırmalı diferansiyel de standart olarak sunulmuş.

Kaput altında yer alan çift turbo beslemeli, 5.2 litre hacimli V12 motor artık 639 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati de 334 km/s'e ulaşmış.

Borgward BX6 ve BXi7


Borgward yeni modeller tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sergilediği BXi7 modelinin bazı teknik detaylarını bizlerle paylaşan firma bu aracının yanında bir de ilginç tasarımlı SUV tanıtıyor.

Önden bakıldığında firmanın tipik ön panjuru ve köşeli farlarına sahip olduğu görülebilen BX6'nın ön tamponunda bol bol LED aydınlatma bulunuyor. Şişkin çamurluklar ve kaput şeritleri şık görünürken arka bölümde karşımıza çıkan sedan görünümü için aynı şeyi söylemek zor.


İç mekanda analog göstergeler, üzerinde dokunmatik ekran yer alan küçük bir orta konsol, metal ve koyu renkli ahşap kaplamalar görülebilen otomobilde şık kapı içi döşemeleri de sunuluyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli bir benzinli motor bulunan araç 224 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi de standart olarak sunuluyor.


Geçtiğimiz yıl tanıtılan BXi7'nin teknik detayları da sonunda belli oldu. Bir çift elektrik motoruna sahip olan SUV, 242 beygir güç, 390 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 195 km/s.

Otomobilde kullanılan bataryaların detayları henüz açıklanmamış olsa da 375 km'ye kadar menzil sunulduğu belirtildi. Ayrıca hızlı şarj istasyonları kullanılarak piller 45 dakikada %80 doluluğa ulaşabiliyor.

11 Mayıs 2018 Cuma

Brabham BT62


Brabham geri dönüyor. Pistlerin ünlü ekibinin ilk otomobili pistlere özel olsa da yol versiyonunun üretimi de düşünülüyor. Performans detayları açıklanmamış olan aracın elimizdeki verileriyse etkileyici.

Karbon fiber gövdeye sahip olan otomobilin tasarımında birçok hava giriş ve çıkışı dikkat çekerken dev splitter, yan etek, spoiler ve difüzör, yarış aracı havasını pekiştirmiş. LED stoplar ve merkezi yerleşime sahip egzoz çıkışları, 18 inç çaplı, tek bijonlu jantlara eşlik ediyor.


İç mekanda lüksten kaçınan otomobilde tam boy takla kafesi, yerinden sökülebilen ve birçok kumandaya sahip olan direksiyon simidi, gövdeyle birmiş gibi görünen özel koltuklar, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, dijital gösterge paneli ve büyük düğmelere sahip orta konsol gibi detaylar görülebiliyor.

Kaputu altında Brabham tarafından geliştirilmiş, atmosferik emişli, 5.4 litre hacimli bir V8 motor bulunan BT62, 710 beygir güç, 666 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli, sıralı şanzımana sahip olan modelin detaylı verileriyse açıklanmadı.

Aston Martin V12 Vantage V600


Aston Martin, ünlü V600 logosunu tozlu raflardan indirmeye karar verdi. V12 Vantage'ın bir versiyonu olacak araç eski model temelleri üzerine geliştirilmiş ve yedisi coupé, yedisi de roadster olmak üzere toplam 14 örneği bulunacak.

Karbon fiber gövde panellerine sahip olan V600'ün ön kısmında özel bir panjur, tamponun yanlarına doğru uzayan splitter ve ufak deliklere sahip olan kaput dikkat çekiyor. Geniş çamurluklar ve tek bijonlu özel jantların yanında dörtlü çıkışa sahip egzoz sistemi, spoiler ve difüzör de donanımda.


İç mekanında büyük yenilikler bulunmayan aracın tek parça koltuklarında özel logolar ve desenler sunulurken karbon fiber trim parçaları da standart olarak sunulmakta.

Kaput altında 5.9 litre hacimli, atmosferik emişli V12 motor barındıran otomobilin gücü 600 beygir. Üç farklı sertliğe sahip olarak ayarlanabilen süspansiyon sistemi ve 7 ileri vitesli manuel şanzıman da donanımda bulunuyor.

10 Mayıs 2018 Perşembe

BMW M5 Competition


BMW M5, piyasaya çıktığı ilk günden bu yana Mercedes-AMG E63S ile karşılaştırılıyor. Bazı testlerde Mercedes'in gerisine düşen otomobilin aslında giriş seçeneği olduğuysa ilk günden beri biliniyor. Testlerde ibreyi kendisine çevirmek isteyen BMW artık daha güçlü bir M5 ile karşımızda.


Araca dışarıdan bakıldığında çok da farklılık sunmadığı görülebiliyor. Ön panjur, yan aynalar ve difüzörde siyah renk kullanılırken 20 inç çaplı jantların da versiyona özel olduğu fark ediliyor. Egzoz sistemi yenilenirken süspansiyon sistemi hem 7 mm alçaltılmış hem de %10 sertleştirilmiş.

İç mekanda sunulan farklılıklarsa farklı renklerde emniyet kemerleri, özel paspaslar ve M5 Competition logolarıyla sınırlı.


Kaput altındaysa çift turbo beslemeye sahip, 4.4 litre hacimli V8 motorun artık 625 beygir güç ürettiği görülüyor. 750 Nm'lik tork değeriyse değişmemiş. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemleri de korunan aracın 0'dan 100 km/s sürate 3.3, 200 km/s sürateyse 10.8 saniyede ulaşabildiğini belirtelim.

Rolls-Royce Cullinan


SUV segmentlerinin büyümesi son yıllarda baş döndürücü bir hal aldı. Durumun ne kadar ciddi olduğu, daha önce bu tip araçlardan uzak duracağını açıklayan üreticilerin birer birer pes etmesinden anlaşılıyor. İşte o üreticilerden bir tanesi olan Rolls-Royce ve SUV modeli Cullinan.


Önden bakıldığında yükseltilmiş bir Phantom'a benzediği söylenebilecek aracın arka kapıları geriye doğru açılmaya devam ediyor. Bagaj bölümündeyse kapağın iki parçalı olarak açıldığı gözlerden kaçmıyor. 22 inç çaplı jantlar ve yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi donanıma eklenmiş.


5.341 mm boya, 2.164 mm genişliğe ve 1.835 mm yüksekliğe sahip olan devin aks mesafesi 3.295 mm. 2.660 kg ağırlığa sahip olan modelin 540 mm derinlikte su birikintilerinden geçebildiği açıklandı. Phantom platformu sayesinde direksiyonel arka aks da standart.


İç mekanda da tipik Rolls-Royce çizgilerini devam ettiren Cullinan'ın arka koltukları iki veya üç kişilik olarak alınabiliyor. Bagaj hacmi 560-600 litre arasındayken bir Rolls-Royce modelinde ilk defa sunulan katlanabilir arka koltuklar sayesinde bu hacim 1.930 litreye kadar yükseliyor. Starlight tavan iç kaplamasını tercih etmeyen müşteriler için panoramik cam tavan da sunuluyor.


Kaputun altında yer alan çift turbo beslemeli, 6.75 litre hacimli V12 motor 571 beygir güç, 850 Nm tork üretebilirken 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda bulunuyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi açıklanmayan otomobilin maksimum süratiyse 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Mercedes-Benz A180d



Mercedes'in yeni nesil A Serisi yeni motoruna kavuştu. Tanıtımından bu yana Renault ile birlikte geliştirilen benzinli bir motora sahip olan otomobil şimdi de önceki nesilde de görev yapan 1.5 litre hacimli Diesel üniteye kavuştu.

Görünümünde bir farklılık olmayan otomobilin motoru 116 beygir güç, 260 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla birlikte 0'dan 100 km/s sürate 10.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati de 202 km/s.

Volkswagen Golf GTI TCR Concept

 

Son zamanlarda rakiplerin sürekli güçlenmesi Volkswagen Golf GTI gibi bir efsanenin yıldızını söndürmeye başlamıştı. Bunun farkında olan Alman üretici de Wörthersee'de modelin daha güçlü bir seçeneğini tanıttı.

Henüz bir konsept olsa da üretime alınacağı kesinleşen araç, agresif yapılı ön tampon, yanda yer alan grafikler, 18 veya 19 inç çaplı olarak alınabilen siyah renkli jantlar, uzatılmış yan etekler ve difüzör, güçlendirilmiş frenler ve Akrapoviç egzoz sistemi gibi donanımlara sahip.


İç mekanda sadeliğinden pek bir şey kaybetmediği görülebilen aracın sportif yan desteklere sahip koltuklarında farklı desenler görülebiliyor. Ayrıca adaptif şasi kontrolü ve 20 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi de donanımda.

Asıl farklılıksa kaputun altında. Turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motor 290 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla maksimum sürat 264 km/s olarak açıklanmış.