5 Mayıs 2018 Cumartesi

Geely Borui GE


Çinli üretici Geely gelişimine devam ediyor. Firma, geçtiğimiz günlerde en lüks sedan modelini tanıttı. Dikkat çekici bir tasarıma sahip olan otomobil aynı zamanda bir hibrit.

Önden bakıldığında köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilde üç boyutlu görünümüyle göze batan bir panjur kullanılmış. LED aydınlatma grubu ve kapıların alt bölümünde yer alan kromajlı çıtaların yanında arka tamponda da egzoz çıkışları ve kromajlı şeritler gözden kaçmıyor.


İç mekanı da lüks bir yapıya sahip olan otomobilin orta konsolunda 12 inç büyüklüğünde bir dokunmatik ekran ve yanında yine üç boyutlu grafiklere sahip bir platform bulunuyor. Orta konsol ve vites konsollarının tasarımı Cadillac modellerini andırırken dijital gösterge paneli ve açılabilir panoramik cam tavan donanıma eklenmiş.

Kaput altında üreticinin sahip olduğu Volvo markasının teknolojisi bulunuyor. 1.5 litre hacimli, 3 silindirli, benzinli motor, elektrik motoruyla birlikte çalışıyor ve güç, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman yardımıyla tekerleklere aktarıyor.

2 Mayıs 2018 Çarşamba

Porsche Cayenne E-Hybrid


Porsche'nin hibrit model aileleri büyümeye devam ediyor. 2017 yılının yaz aylarında yenilenen Cayenne, bu neslinde de hibrit seçeneğe kavuştu. Tahmin edileceği gibi yeni araç eskisinden daha yüksek performans sunuyor.

Dışarıdan bakıldığında neon renkli fren kaliperleri ve hybrid logolarının dışında şarj kapağıyla da kardeşlerinden ayrılan otomobilin iç mekanında da neon renkli detaylar ve hibrit sistemin özelliklerini gösteren dijital göstergeler dışında farklılık yok.


Turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli V6 motoruna eşlik eden elektrik motoruyla birlikte 461 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulurken maksimum sürat 253 km/s olarak açıklanıyor.

14.1 kWh kapasiteli pilleri sayesinde 44 km elektrik menzili sunabilen Cayenne E-Hybrid sadece elektrik motorunu kullanarak 133 km/s sürat yapabiliyor. Pillerin dolması içinse standart prizde 7 saat 48 dakika, hızlı şarj aletindeyse 2 saat 18 dakika harcanması gerekiyor.

30 Nisan 2018 Pazartesi

Nissan Sylphy


Elektrik motorlu otomobiller konusunda en önde giden ülkelerden bir tanesi olmaya doğru ilerleyen Çin bu nedenle elektrik enerjisiyle hareket eden araçların tanıtım üssü olmaya aday. Japon üretici Nissan da trende uyarak Çin'e özel araçlardan bir tanesini tanıttı.


İlk bakışta farklı bir yönü yokmuş gibi görünen otomobilin ön bölmünde hava girişleri olmayan mavi renkli panjur ve şarj ünitesinin girişi bulunuyor. Yan bölümde üç farklı karakter çizgisi kullanan sedan arka bölümde uzun sayılabilecek bir bagaj kapağı, yatay stoplar ve difüzöre sahip.

İç mekan fotoğrafları paylaşılmayan mıdelin pilleri arka koltuk altına yerleştirilmiş. Bu bataryalar 340 km menzil sağlarken performans, temellerini paylaştığı Leaf ile yakın.

29 Nisan 2018 Pazar

Venucia X ve T90


Çin'de düzenlenen fuarlarda bu ülke pazarına özel araçlar görmeye alıştık. Bazı üreticilerse sadece model değil, markaları da bu ülkeye özel olarak yaratıyor. Nissan'ın alt markalarından olan Venucia da onlardan bir tanesi.


Range Rover'dan çıkmış gibi bir duruşa sahip olan X konseptinin ön bölümünde dev panjur ve ince yapılı LED farlar görülebilirken dev jantlar, genişletilmiş çamurluklar, siyah renkli A,B, ve C sütunlarıyla gizli kapı kolları etkileyici bir görünüm sunmuş. Stopları da ince uzun olan otomobilin yan aynaları da bulunmuyor.


Fuarda T90 modelinin makyajlı halini de sergileyen firma bu modelin görünümünde çok değişiklik yapmamış olsa da iç mekanda daha büyük bir bilgi-eğlence ekranıyla çift renkli döşemeler kullanılmaya başlanmış.

Kaput altında yatan ünitenin teknik detayları açıklanmamış olsa da motorun turbo beslemeye sahip bir benzinli ünite olduğu belirtildi.