1 Aralık 2018 Cumartesi

Rivian R1S


Rivian, elektrikli otomobil üretimi konusunda çok iddialı. İlk olarak pick up aracı R1T'yi tanıtan üretici şimdi de aynı temeller üzerine geliştirilen SUV R1S'i sergiliyor. Modelin teknik verileri yine etkileyici.


Ön görünümünü pick up kardeşiyle paylaşan SUV biraz daha yüksek yapısıyla dikkat çekiyor. Kalınca bir C sütununa sahip olan modelin 5 metrenin biraz üzerine çıkan boyu da kardeşininkinden kısa.

İç mekanda dijital bir gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran görülebilirken ahşap kaplama ve orta konsolun bulunmaması nedeniyle elde edilen bol depolama hacmi yüzleri güldürüyor. Üç koltuk sırasına sahip olan R1S'in ön bölümünde de 330 litre hacimli bir bagaja yer verilmiş.


Üç farklı batarya opsiyonu sunan otomobilin ürettiği güç de batarya kapasitesine göre değişiklik gösteriyor. En güçlü model, dört elektrik motorundan 765 beygir güç, 1.120 Nm tork alabiliyor. 2.6 tonun üzerinde ağırlığa sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması yaklaşık 3 saniye sürerken maksimum sürat 200 km/s'te sınırlandırılmış. R1S'in sunabildiği maksimum menzilse 660 km'nin üzerinde.

2 yorum:

  1. Onur hocam o kadar tecrübe, test, inceleme ve okumanın üstüne senin hayalindeki araç nedir paylaşmak ister misin? Senin üzerine bir araba olmadığını ve peder beyinizde nissan qq olduğu biliyorum. Konumun gereği bunu paylaşmak istememeni de anlayışla karşılarım ama gerçekten merak ediyorum favori modelini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pederde artık Qashqai yok. Kiralıktı, süresi doldu :)

      O kadar araç inceleyince karar vermek zor oluyor. Çok param olsa bir sürü aracım olurdu kesin. Bir tane edinmek istesem bütün markalara kayıp sonunda bir Alman otomobili alırdım gibime geliyor.

      Sil