30 Kasım 2018 Cuma

Kia Soul


Kia'nın aykırı tasarıma sahip kompakt modeli Soul yenilendi. Artık daha dinamik bir duruşa sahip olan otomobilin seçenekleri arasında günümüzün olmazsa olmazlarından elektrikli seçenek de bulunuyor.

Hyundai'nin izinden gidiyormuş gibi görünen Kia, Soul'da çift katlı far ve büyük ön panjur ikilisini kullanmış. Ana hatları çok değişmeyen otomobilin dik inen bagaj kapağının yanlarında ince uzun LED stoplar görev yaparken çiftli egzoz çıkışı tamponun ortasına yerleştirilmiş. 18 inç çaplı jantlar da sportif tasarımlı tamponlar da görünümü tamamlamış.


İç mekanı siyah ağırlıklı olsa da farklı şekillere sahip ambiyans ışıklandırması, yenilenmiş geniş dokunmatik ekran ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi gibi detaylar gözlerden kaçmıyor. Head up display ve 10 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi opsiyonlar arasında bulunuyor.

Kaputu altında şimdilik iki farklı içten yanmalı motor bulunan otomobilin 2 litre hacimli ünitesi atmosferik emişe sahip ve 149 beygir güç, 180 Nm tork üretiyor. 1.6 litre hacimli motoru turbo besleme sayesinde 204 beygir güç, 265 Nm tork üretebilen araç ilk motorla alınacaksa 6 ileri vitesli manuel veya CVT ile tercih edilebiliyor. Turbo beslemeli motorsa 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla sunuluyor.


Prömiyerde tanıtılan bir diğer seçenek olan Soul EV ise elektrik motoruna sahip. Farklı gövde renkleriyle alınabilen araçta daha aerodinamik jantlar ve kapalı ön panjur kullanılmış. Şarj için gerekli priz de yine aracın önüne alınmış. Modelin ismi Avrupa'da e-Soul olacak.

İç mekanda farklı trim parçalarının yanında tamamen dijital bir gösterge paneli kullanan modelde standart direksiyon simidi, yuvarlak bir vites selektörü ve eski nesil dokunmatik bigi-eğlence ekranı görev yapıyor.


Araçta sunulan iki farklı kapasitede batarya iki değişik güç çıkışıyla birlikte alınabiliyor. 39.2 kWh kapasiteli piller 136 beygir güç, 395 Nm tork üretebilen araca 277 km menzil sağlarken 64 kWh bataryalar 204 beygir güç, 395 Nm tork üretebilen seçeneğe 452 km menzil sunuyor. Bu seçeneğin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 7.6 saniye sürüyor.

1 yorum:

  1. kapı içlerindeki farklı ve cesur tasarım öğeleri, devam eden hatlarda çok iyi konumlandırılmış tiz hoparlörleri ve ortada kocaman bir BAZLAMA gibi çizilmiş teyp boşluğu. o ne öyle allasen, kenarlardaki hava çıkışları o kadar güzelken ortadaki renault 19 eropa bozması hava çıkışları püüü.

    YanıtlaSil