16 Eylül 2018 Pazar

BMW Vision iNext


BMW'nin gelecekte üretmeyi planladığı elektrikli otomobilin konsepti ortaya çıktı. Pek de sürpriz olmayan bir şekilde SUV gövde tipine sahip olan araçta 4. seviye otonom sürüş özellikleri de bulunuyor.

Büyük bir ön panjura sahip olan konseptin LED farları yukarıya yerleştirilmiş. Sivri bir burun yapısı sunan araçta 24 inç çaplı jantlar ve büyük bir cam tavan kullanımış olsa da yan aynalar yerlerini kameralara bırakmış. Şişkin çamurluklara sahip olan modelin alt kısmında siyah renkli korumalar kullanılmış.


Yandan bakıldığında camları BMW böbrekleri şeklinde görünen iNext'in kapı kolları da gizlenmiş. İnce yapılı LED stoplara sahip olan otomobilin bu kısmında büyük bir difüzör de görev yapıyor.

Arkaya doğru açılan arka kapılar sayesinde rahatça geçilebilen iç mekanda sadeliği öne çıkaran BMW, bu bölümde neredeyse oval bir direksiyon simidi ve birçok dijital panele sahip. Açık renkli döşemeler ve ahşap kaplama da dikkat çeken detaylar arasında bulunuyor.

Motor özellikleri açıklanmayan otomobilin dördüncü seviye otonom sürüş özellikleri bulunduğu ve teknik olarak bir sürücüye ihtiyacı olmadığı da verilen bilgiler arasında.

2 yorum:

  1. 4. seviye otonom surus ne demektir? 3. ve 5. de ayni sekilde? Hangi araclarda hangi seviyeler var, bilgilendirir misiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otonom sürüş seviyeleri 0 ile 5 arasında.
      0 Otonom sürüş özelliği yok.
      1 Yardımcılar olsa da ana işlemler sürücü tarafından yapılır. Fren yardımcısı veya şeritten çıkma uyarısı olan araçlar bunlara örnek.
      2 Şu sıralar üreticilerin çoğunda olan seviye. Adaptif hız sabitleme gibi donanımları içeriyor ama sürücü yine çevreye hakim olmak zorunda.
      3 Acil durumlarda sürücünün kumandayı ele alması gereken ama belirli süratin altında kendi kendie hareket edebilen araçlar ki Audi A8 gibi araçlar bunlar arasında.
      4 Araç kendi kendisine hareket edebilir fakat ilk olarak sürücünün izin vermesi gerekir. Bazı durumlarda kontrol sürücüye geri verilebilir.
      5 Tam otonomi

      Sil