6 Temmuz 2018 Cuma

Suzuki Jimny


Suzuki'nin minik arazi aracı Jimny yenilendi. Aslında birkaç ay önce geleceği duyurulan otomobilin Avrupa lansmanı da sonunda yapıldı. Modelde sunulan motor seçeneği, tahmin edileceği gibi büyümüş.

Hiçbir zaman yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olmayan Jimny'nin yeni modeli köşeli hatları bir adım öteye taşımış. Canlı gövde renklerine kontrast tavan renkleri de katılırken tamponlar ve çamurluk lorumaları siyah renkte sunulmakta. Yuvarlak farlara sahip ön bölümde siyah renkli panjur dikkat çekerken koyu renkli jantlar ve bagaj kapağı üzerine yerleştirilen yedek lastik gözlerden kaçmıyor.


İç mekanı da sadeliğinden bir şey kaybetmeyen aracın köşeli hatları burada da devam ediyor. Şık görünüme sahip, 3 kollu direksiyon simidinin arkasında yuvarlak göstergeler yer alırken dokunmatik ekran, dijital klima kumandası ve arazi vitesini devreye alan ek kol diğer detaylar arasında.

Dört kişilik oturma kapasitesi sunmayan devam eden Jimny 3.48 metre boya ve 85 litre bagaj hacmine sahip. Arka koltuklar yatırıldığında bu hacim 377 litreye ulaşırken güvenlik donanımında şeritten çıkma uyarısı, acil durum frenleme sistemi ve trafik işareti tanıma sunuluyor.


Japonya pazarında kaputu altında 660 cc hacimli bir motorla da alınabilen Jimny'nin Avrupa'da satılacak seçeneklerinde 1.5 litre hacimli, benzinli bir ünite bulunuyor. 102 beygir güç, 130 Nm tork üretebilen motor 5 ileri vitesli manuel şanzımanla 145 km/s maksimum sürate izin verirken 4 ileri vitesli otomatik şanzımanla bu sürat 140 km/s'e iniyor. Dört tekerlekten çekiş sistemiyse standart.

2 yorum:

  1. Yine şu 4 ileri otomatik şanzıman. Eskisi 10 litreden fazla yakabiliyordu. Swiftteki 1 litre turbo motor ve 6 ileri aisin şanzımanı koymadılar gitti.

    YanıtlaSil
  2. Olmuş bu. Çok beğendim. Eleştirilecek bir yanı yok gibi. Başarılı bir tasarım olmuş.

    YanıtlaSil