6 Haziran 2018 Çarşamba

Audi Q8


Audi'nin SUV ailesi genişlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl konsept versiyonları tanıtılan Q8, yüksek model ailesinin en yeni üyesi olarak BMW X6 ve Mercedes GLE Coupé'ye rakip olarak tanıtıldı.

Tasarımı, beklendiği gibi konsept seçenekten alınmış gibi duran otomobilin köşeli hatları bir Audi olduğunu gösterir gibi. 8 köşeli ön panjur ve LED farlar iddialı görünürken alçak tavan çizgisi dinamik bir duruş sergilemiş. LED stoplar ve çapları 22 inçe kadar büyüyen jantlar da donanımda.


4.99 metre boya, 2 metre genişliğe ve 1.71 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi neredeyse 3 metre. Q7 temelleri üzerine geliştirilen modelin eçiş yüksekliği 254 mm olarak açıklandı. Adaptif süspansiyon standart olarak sunulurken pnömatik süspansiyon opsiyonlar arasında bulunuyor.


Konu iç mekandan açılmışken, bu bölümde, Q7'nin aksine iki koltuk sırası bulunduğunu belirtelim. Ayrıca yeni A8'de olduğu gibi dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranlardan oluşan bilgi-eğlence ekranı ve havalandırma kumandaları da modelin standart donanımında yer alıyor.


İlk etapta 3 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli ve Diesel motor seçeneklerine sahip olacak Q8'de bu üniteler sırasıyla 340 ve 286 beygir güç üretebilecek. Araçlarda dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder