27 Haziran 2018 Çarşamba

Aston Martin DBS Superleggera


Aston Martin DBS geri döndü. Üstelik bu sefer Superleggera ile birlikte. İngiliz markanın en güçlü seri modeli olan otomobil performansıyla olduğu kadar görünümüyle de dikkat çekecek.

Daha büyük bir panjura sahip ön tampon altında şık bir splitter bulunurken Superleggera logosu yer alan kaput üzerinde de iki hava çıkışı yer alıyor. 21 inç çaplı jantlar, agresif yan etekler, büyük difüzör ve ince yapılı stoplar sportif duruşu güçlendiriyor.


Adaptif süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin dört çıkışlı egzoz sistemi de daha derin bir ses çıkarması için elden geçirilmiş. Aerodinamik paket sayesinde maksimum süratte 180 kg yere basma kuvveti elde edilebiliyor.

İç mekana geçildiğinde, temellerini paylaştığı DB11'dan alınan bir tasarımla karşılaşılsa da kullanılan malzemeler, standart olarak sunulan trimler ve renklerin farklılaştığı görülebiliyor.


Kaput altında da DB11'dan tanıdığımız çift turbo beslemeli, 5.2 litre hacimli V12 motor bulunuyor. 725 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen otomobil, 8 ileri vitesli otomatik şanzımana ve limitli kaydırmalı diferansiyele sahip. 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen aracın 160 km/s'e ulaşması 6.4 saniye sürerken maksimum sürat 340 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder