12 Mayıs 2018 Cumartesi

Borgward BX6 ve BXi7


Borgward yeni modeller tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sergilediği BXi7 modelinin bazı teknik detaylarını bizlerle paylaşan firma bu aracının yanında bir de ilginç tasarımlı SUV tanıtıyor.

Önden bakıldığında firmanın tipik ön panjuru ve köşeli farlarına sahip olduğu görülebilen BX6'nın ön tamponunda bol bol LED aydınlatma bulunuyor. Şişkin çamurluklar ve kaput şeritleri şık görünürken arka bölümde karşımıza çıkan sedan görünümü için aynı şeyi söylemek zor.


İç mekanda analog göstergeler, üzerinde dokunmatik ekran yer alan küçük bir orta konsol, metal ve koyu renkli ahşap kaplamalar görülebilen otomobilde şık kapı içi döşemeleri de sunuluyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli bir benzinli motor bulunan araç 224 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi de standart olarak sunuluyor.


Geçtiğimiz yıl tanıtılan BXi7'nin teknik detayları da sonunda belli oldu. Bir çift elektrik motoruna sahip olan SUV, 242 beygir güç, 390 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 195 km/s.

Otomobilde kullanılan bataryaların detayları henüz açıklanmamış olsa da 375 km'ye kadar menzil sunulduğu belirtildi. Ayrıca hızlı şarj istasyonları kullanılarak piller 45 dakikada %80 doluluğa ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder